Τεντόγλου: Υπεράνθρωπος ο Μίλτος, πέταξε στα 8,65 μέτρα και έκανε ατομικό ρεκόρ στον τελικό του Ευρωπαϊκού στην Ρώμη

Τεντόγλου: Υπεράνθρωπος ο Μίλτος, πέταξε στα 8,65 μέτρα και έκανε ατομικό ρεκόρ στον τελικό του Ευρωπαϊκού στην Ρώμη

Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν έχει αντίπαλο στο άλμα εις μήκος και το έδειξε με εκκωφαντικο τρόπο στον τελικό του Ευρωπαϊκού στην Ρώμη, καθώς απογειώθηκε στα 8,65 μέτρα που συνιστά την κορυφαία επίδοση στην καριέρα του.

Ο Μίλτος Τεντόγλου αποτελεί ένα φαινόμενο στον κλασικό αθλητικό και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ρώμη το έδειξε με αδιανόητο τρόπο, αφού πέταξε στα 8 μέτρα και 65 εκατοστά, επίδοση που είναι ρεκόρ καριέρας για τον Έλληνα υπερπρωταθλητή.

 Αυτό το έκανε με την πέμπτη του προσπάθεια στον μεγάλο τελικό, με τον Τεντόγλου να "συστήνεται" αρχικά στο κοινό με άλμα 8,42 μέτρα στην πρώτη του προσπάθεια (επίδοση που ήταν εκείνη τη στιγμή η κορυφαία φετινή στον κόσμο), να ξεπερνάει τον εαυτό του κάνοντας άλμα στα 8,49 μέτρα στην τρίτη προσπάθεια, να πηδάει 8,45 μέτρα στην τέταρτη προσπάθεια και να το... τερματίζει στην πέμπτη, με το διαστημικό άλμα του στα 8,65 μέτρα.

Επίδοση για την οποία είχε... προειδοποιήσει, αφού είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό πως θα έκανε άλμα γύρω στα 8,60 μέτρα, με τον Έλληνα πρωταθλητή να αγγίζει μάλιστα το πανελλήνιο ρεκόρ που το κατέχει ο Λούης Τσάτουμας από το 2007 στην Καλαμάτα και είναι 8,66 μέτρα.

sport24.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα