Εμμανουήλ Καραλής: Προπονητής μου έλεγε να πας στη χώρα σου, οι μαύροι δεν κάνουν επί κοντώ

Ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έχει καταφέρει μεγάλες διακρίσεις για την Ελλάδα στο επί κοντώ, έδωσε συνέντευξη και μίλησε για τον ρατσισμό που έχει βιώσει στη χώρα μας. Ο Έλληνας πρωταθλητής πρόσφατα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και απέδειξε ότι το μέλλον του ανήκει.

Ο δρόμος για τον Εμμανουήλ Καραλή δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, με τον 23χρονο πρωταθλητή να βιώνει τον ρατσισμό στην παιδική του ηλικία.

«Είμαι Έλληνας αλλά μαύρος. Στο σχολείο δεν υπήρχαν άλλοι μαύροι, εκτός από εμένα και την αδελφή μου. Υπήρχαν κάποια παιδάκια στην Α’ Δημοτικού που μίλαγαν άσχημα, έλεγαν: τα μαυράκια. Όλα αυτά ξεκινούν από την οικογένεια. Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με τον ρατσισμό», εξομολογείται ο Εμμανουήλ Καραλής στο περιοδικό OK!

«Στη συνέχεια, μπαίνοντας στον στίβο και κάνοντας επιδόσεις, υπήρχε ένας προπονητής που όταν με έβλεπε να πηγαίνω καλά, ξεκινούσε και έλεγε: οι μαύροι δεν κάνουν επί κοντώ, να πας στη χώρα σου εσύ κι η μάνα σου. Τραγικά σχόλια για έναν 15χρονο», αποκαλύπτει στη συνέχεια o Έλληνας πρωταθλητής

«Το καταγγείλαμε. Έκανε μια πρώτη καταγγελία η μητέρα μου, όταν ήμουν ανήλικος, και στα 18 μου έκανα μόνος μου την καταγγελία, γιατί παρατράβηξε. Από τα 13 μέχρι τα 21 μου ήταν μία διαρκής ενόχληση. Ήταν προπονητής άλλου αθλητή και πολύ καλού. Φτάσαμε στα δικαστήρια, κατηγορήθηκε στην Ομοσπονδία. Η Επιτροπή Φιλάθλου τον έβγαλε από τα στάδια για κάποιον καιρό και μας πήγε στα ανώτατα αθλητικά δικαστήρια, όπου τον καταδίκασαν και εκεί. Κρίθηκε ρατσιστής, είναι ρατσιστής», περιγράφει ο Εμμανουήλ Καραλής.

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα