Υπόκλιση για τον Άλεξ Ρόκα: Με 76% εγκεφαλική παράλυση τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βαρκελώνης

Υπόκλιση για τον Άλεξ Ρόκα: Με 76% εγκεφαλική παράλυση τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βαρκελώνης

O 32χρονος Καταλανός Άλεξ Ρόκα, με 76% εγκεφαλική αναπηρία, συγκλόνισε με τον τερματισμό του στο Μαραθώνιο της Βαρκελώνης. Εκπληρώνοντας ένα όνειρο ζωής πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε 5:50:51,

Ο 32χρονος προσβλήθηκε από ερπητική ιογενή εγκεφαλίτιδα σε ηλικία έξι μηνών. Η πάθηση, σύμφωνα με το runningmagazine.ca, προκαλεί εξασθενημένη κίνηση και υπερβολικά αντανακλαστικά, μειώνοντας το εύρος κίνησης σε διάφορες αρθρώσεις λόγω μυϊκής ακαμψίας.

Ο Ρόκα πέρασε χρόνια προπονούμενος για αυτή τη στιγμή, τρέχοντας επτά ημιμαραθώνιους προτού πάρει μέρος στον μαραθώνιο. Νωρίτερα φέτος, έτρεξε στον Ημιμαραθώνιο Granollers, τερματίζοντας σε 2:45:16. Ένα μήνα αργότερα, τον Φεβρουάριο 2019, ολοκλήρωσε τον Ημιμαραθώνιο της Βαρκελώνης με καλύτερο προσωπικό χρόνο 2:38:28.

«Το όριο εξαρτάται από εσάς και αν θέλετε να πετύχετε έναν στόχο, όποιες δυσκολίες κι αν έχετε, με διάθεση, θέληση, επιμονή και ανθεκτικότητα, μπορείτε να πετύχετε ό,τι θέλετε. Και αν δεν το πετύχεις, θα έχεις δώσει τα πάντα και πρέπει να νιώθεις ικανοποιημένος», δήλωσε ο ίδιος στην «El Mundo» πριν ξεκινήσει τον άθλο του στον Μαραθώνιο της Βαρκελώνης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα