Μουντιάλ 2022 - Τελικός: Φωνάζουν Γάλλοι και Αργεντινοί ότι τα δύο γκολ της παράτασης ήταν άκυρα

Μουντιάλ 2022 - Τελικός: Φωνάζουν Γάλλοι και Αργεντινοί ότι τα δύο γκολ της παράτασης ήταν άκυρα

O 22ος τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου πέρασε στην Ιστορία και μάλιστα ως ένας από τους καλύτερους του θεσμού. Η διακύμανση του σκορ, οι φάσεις, η παράταση, το θρίλερ των πέναλτι έκαναν τον αγώνα Αργεντινή - Γαλλία να μείνει για πάντα στη μνήμη όλων των ποδοσφαιρόφιλων.

Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι κανένα από τα δύο γκολ της παράτασης δεν θα έπρεπε να «μετρήσει».

Για τους Γάλλους και σύμφωνα με το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας L’Equipe, ο Πολωνός διαιτητής, Σιμόν Μαρτσίνιακ αν εφάρμοζε κατά γράμμα τον κανονισμό του παιχνιδιού, θα έπρεπε να ακυρώσει το τρίτο γκολ της Αλμπισελέστε.

Πρόκειται για τη φάση, στην οποία ο Μέσι διαμόρφωσε με κοντινό πλασέ το 3-2 στην παράταση και συγκεκριμένα στο 108ο λεπτό. Όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα το γκολ δεν έπρεπε να καταλογισθεί, καθώς τη στιγμή που σκοράρει ο Μέσι, δύο άτομα από τον πάγκο της εθνικής Αργεντινής, φαίνονται οριακά εντός του αγωνιστικού χώρου, προφανώς για να πανηγυρίσουν.

Σύμφωνα με την σχετική διάταξη, «εάν, μετά την επίτευξη ενός γκολ, ο διαιτητής αντιληφθεί πριν από την επανέναρξη του παιχνιδιού, ότι ένα επιπλέον άτομο ήταν στον αγωνιστικό χώρο την στιγμή που μπήκε το γκολ, πρέπει να ακυρώσει το γκολ εάν το επιπλέον άτομο ήταν παίκτης, αναπληρωματικός, παίκτης που αντικαταστάθηκε, παίκτης που αποβλήθηκε ή αξιωματούχος της ομάδας που σημείωσε το γκολ. Το παιχνίδι πρέπει να ξαναρχίσει με άμεσο ελεύθερο λάκτισμα από το μέρος όπου βρισκόταν το επιπλέον άτομο».

Όμως και για το γκολ της Γαλλίας υπάρχει ένσταση. Συγκεκριμένα, στη φάση που προηγήθηκε του πέναλτι με το οποίο ήρθε η ισοφάριση σε 3-3, φαίνεται να υπάρχει καθαρό χέρι εντός περιοχής από τον προωθημένο Ουπαμεκανό. Ο Κομάν εκτέλεσε το κόρνερ, ο πανύψηλος στόπερ της Γαλλίας βρήκε την μπάλα με το χέρι και από εκεί κατέληξε στον Μπαπέ, το σουτ του οποίου αποκρούστηκε με το χέρι από τον Μοντίλ αποφέροντας το πέναλτι με το οποίο ισοφαρίστηκε η Αργεντινή.

Τόσο ο διαιτητής Μαρτσίνιακ όσο και το VAR δεν είδαν την παράβαση, ωστόσο στα social media κυκλοφορούν βίντεο που δείχνουν πως όχι απλώς υπήρχε χέρι πριν το πέναλτι, αλλά ήταν και εξόφθαλμο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα