Μουντιάλ 2022: Τι συμβολίζει ο μανδύας που φόρεσε ο Μέσι στην απονομή

Μουντιάλ 2022: Τι συμβολίζει ο μανδύας που φόρεσε ο Μέσι στην απονομή

To κεντρικό πρόσωπο στον θρίαμβο της Αργεντινής  ήταν ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά στη διοργάνωση και κατάφερε να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Ωστόσο λίγο πριν την απονομή, προέκυψαν αρκετά ερωτηματικά γύρω από τον μανδύα με το οποίο έντυσαν τον Αργεντινό αστέρα.

Πρόκειται για ένα μαύρο πανωφόρι με χρυσές λεπτομέρειες, το οποίο ο ποδοσφαιριστής της Παρί Σεν Ζερμέν όχι απλώς φόρεσε αλλά ντυμένος με αυτό σήκωσε στον ουρανό το τρόπαιο του Μουντιάλ και ταυτόχρονα, μία από τις πιο ιστορικές εικόνες του 21ο αιώνα θα συνοδεύονται με αυτό.

Ο ποδοσφαιρικός κόσμος δεν άργησε να ξεκινήσει τις… ερωτήσεις αλλά και τα παράπονα που η μεγαλύτερη στιγμή του Μέσι είχε πάνω του τον συγκεκριμένο μανδύα. Ωστόσο, πρόκειται για ένα ρούχο που έχει τεράστια ιστορία πίσω του.

Ο μανδύας λέγεται «Bisht» και είναι ένα παραδοσιακό αραβικό ρούχο το οποίο υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια, κάτι που αποδεικνύεται μέσα από τα βιβλία αλλά και τις εικόνες για τον πολιτισμό των Αράβων. Συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο πανωφόρι το φορούσαν οι Βασιλιάδες αλλά και οι άνθρωποι που είχαν υψηλό κύρος στην κοινωνία.

Φοριέται σε ειδικές περιστάσεις ενώ υπάρχουν και αναφορές ότι το φορούσαν οι πολεμιστές όταν νικούσαν έναν πόλεμο.

omada.reporter.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO