Μουντιάλ 2022: Ο Μπαπέ σημείωσε ρεκόρ με το χατ-τρικ απέναντι στην Αργεντινή

Μουντιάλ 2022: Ο Μπαπέ σημείωσε ρεκόρ με το χατ-τρικ απέναντι στην Αργεντινή

Ο Κιλιάν Μπαπέ αγωνίστηκε στον δεύτερο διαδοχικό τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου της καριέρας του, σημειώνοντας χατ-τρικ στην επιστροφή της Γαλλίας από το εις βάρος της 2-0 κόντρα στην Αργεντινή, η οποία σήκωσε τελικά το βαρύτιμο τρόπαιο με 4-2 στα πέναλτι. 

Ο αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν έγινε ο δεύτερος παίκτης μετά τον Τζεφ Χαρστ και τον τελικό Αγγλία-Γερμανία το 1966, που σημείωσε χατ-τρικ σε τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Μπαπέ «έσπασε» επίσης το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκτός από το αποψινό χατ-τρικ, σημείωσε ένα γκολ στη νίκη (4-2) επί της Κροατίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη Μόσχα.

Ωστόσο, σήκερα η εκκωφαντική εμφάνιση του συνοδεύτηκε από απογοήτευση, καθώς η Γαλλία ηττήθηκε με το τελικό 4-2 στα πέναλτι (κ.α. 2-2, παρ. 3-3) από την Παγκόσμια Αργεντινή. Το πέναλτι του Μπαπέ στο 117ο λεπτό ήταν μάταιο καθώς η Γαλλία δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την ψυχραιμία της στη διαδικασία.

Ο 23χρονος, ωστόσο, κέρδισε το «Χρυσό Παπούτσι» με 8 γκολ στο Κατάρ, ανεβάζοντας τον απολογισμό του στα 12 στα Παγκόσμια Κύπελλα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα