Μουντιάλ 2022: Πρωταθλήτρια κόσμου η Αργεντινή – Νίκησε 4-2 τη Γαλλία στα πέναλτι

Μουντιάλ 2022: Πρωταθλήτρια κόσμου η Αργεντινή – Νίκησε 4-2 τη Γαλλία στα πέναλτι

Στα πέναλτι κρίθηκε ο συγκλονιστικός τελικός του Μουντιάλ 2022, με νικήτρια την Αργεντινή έναντι της Γαλλίας.

Ο 22ος τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου κρίθηκε στα πέναλτι. Υστερα από ένα συναρπαστικό 120λεπτο, Αργεντινή και Γαλλία έλυσαν τις διαφορές τους στη «ρώσικη ρουλέτα».

Η Αργεντινή προγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο με σκόρερ τον Μέσι και τον Ντι Μαρία και έδειχνε ότι ήταν το πρώτο φαβορί για να πάρει τον τίτλο. Μάλιστα μέχρι το 80' η Γαλλία ήταν ανύπαρκτη, μέχρι που ο Μπαπέ πήρε το «όπλο» του και με δύο γκολ μέσα σε ένα λεπτό έστειλε τον τελικό στην παράταση.

Μια παράταση που είχε απίστευτο θρίλερ, καθώς η Αργεντινή προηγήθηκε με 3-2 με δεύτερο γκολ του Μέσι, όμως στο 117' ο Μπαπέ με δεύτερο εύστοχο κτύπημα πέναλτι ισοφάρισε σε 3-3. Έτσι ο τελικός κρίθηκε στα πέναλτι με νικήτρια την Αργεντινή.

Η σειρά των πέναλτι:

Μπαπέ 1-0


Μέσι 1-1

Κομάν απέκρουσε ο Μαρτίνεζ

Ντιμπάλα 1-2

Τσουαμενί άουτ

Παρέδες 1-3

Μανί 2-3

Μοντιέλ 2-4

Η παράταση
Ο Μπαπέ έκανε το 3-3 με επιτυχημένη εκτέλεση πέναλτι, λίγο πριν λήξει και το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, φέρνοντας στα ίσα τον αγώνα γι’ άλλη μια φορά.

 Νωρίτερα, στο 109′ ο Μέσι είχε κάνει το 3-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο του κανονικού αγώνα, εξελίχθηκε ένα θρίλερ καθώς η Γαλλία κατάφερε να ισοφαρίσει την Αργεντινή με δύο γκολ μέσα σε ένα λεπτό, κάνοντας το 2-2 λίγο πριν από την λήξη του αγώνα.

Η Γαλλία μείωσε σε 2-1 στο 79′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαπέ και ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης έγραψε το 2-2, βάζοντας «φωτιά» στον τελικό. 

Το πρώτο ημίχρονο
Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με την Αργεντινή να προηγείται 2-0 της Γαλλίας στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ 2022.

Η Αργεντινή προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μέσι στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης.

 Στο 36ο λεπτό, μία καταπληκτική συνεργασία των παικτών της Αργεντινής σε αντεπίθεση με τη συμμετοχή των Ρομέρο, Μέσι, Άλβαρες και Μακ Άλιστερ έφερε το εξαιρετικό στρώσιμο του τελευταίου στον Ντι Μαρία, ο οποίος νίκησε από κοντά τον Γιορίς και έκανε το 2-0.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός μάλιστα, βούρκωσε κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα