Μουντιάλ 2022: Τεράστια ποσά έβγαλαν οι Ταλιμπάν χάρη στην κατασκευή των γηπέδων στο Κατάρ

Μουντιάλ 2022: Τεράστια ποσά έβγαλαν οι Ταλιμπάν χάρη στην κατασκευή των γηπέδων στο Κατάρ

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το Μουντιάλ 2022 από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι θα γινόταν στο Κατάρ, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επιπλέον, αποτέλεσε και ευκαιρία για τους Ταλιμπάν, για να βγάλουν πολλά λεφτά, όπως αναφέρει η Telegraph. Οι Ταλιμπάν βοήθησαν στην κατασκευή των γηπέδων.

Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι Ταλιμπάν επένδυσαν τα λεφτά που έπαιρναν επί χρόνια από το Κατάρ, στην αγορά εξειδικευμένων μηχανημάτων που ήξεραν ότι θα ήταν απαραίτητα για την κατασκευή των γηπέδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Έτσι, οι χιλιάδες λίρες που επένδυσαν έφεραν έσοδα πολλών εκατομμυρίων, με την Telegraph να γράφει σχετικά: «Ορισμένα μέλη των Ταλιμπάν είχαν από έξι μέχρι και δέκα βαρέα μηχανήματα στη Ντόχα και κέρδιζαν έως και 10.000 λίρες ανά μηχάνημα το μήνα. Επένδυσαν πολλά στα έργα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το τουρνουά ήταν η κότα με τα… χρυσά αυγά καθώς έβγαλαν εκατομμύρια».

Μετά το τέλος της διοργάνωσης, πάντως, κάποια από αυτά τα γήπεδα δεν θα χρησιμοποιηθούν ξανά και θα διαλυθούν, με το Κατάρ να δωρίζει καθίσματα σε προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες ή ό,τι άλλο χρειαστούν.

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα