Πελέ: Σε ανακουφιστική θεραπεία καθώς δεν ανταποκρίνεται στις χημειοθεραπείες

Πελέ: Σε ανακουφιστική θεραπεία καθώς δεν ανταποκρίνεται στις χημειοθεραπείες

Σε άσχημη κατάσταση βρίσκεται η υγεία του αστέρα του ποδοσφαίρου, Πελέ, μετά και την ξαφνική εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Folha» του Σάο Πάουλο, επειδή δεν ανταποκρίνεται ο οργανισμός του στις χημειοθεραπείες, οι γιατροί έχουν προχωρήσει στη λύση της ανακουφιστικής θεραπείας προκειμένου να μειώνεται ο πόνος.

Ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου είχε διαγνωστεί με όγκο στο έντερο τον Αύγουστο του 2021 και από τον Ιανουάριο του 2022 ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση στους πνεύμονες και το συκώτι, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Πελέ δεν ανταποκρίνεται στις χημειοθεραπείες στις οποίες υποβάλλεται από τον Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα να του παρέχεται πλέον ανακουφιστική θεραπεία. Τι είναι αυτό; Μια σειρά μέτρων που βοηθούν στην αναπνοή και στο να καταπραΰνουν τον πόνο και τα οποία εφαρμόζονται σε περιπτώσεις χρόνιων ή ανίατων ασθενειών.

Όπως και να έχει, ο Βραζιλιάνος θα παραμείνει στο νοσοκομείο και τις επόμενες μέρες προκειμένου η κατάστασή του να παρακολουθείται συνεχώς.

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα