Η αγωνιστική δράση στο Μουντιάλ ξεκίνησε

Η αγωνιστική δράση στο Μουντιάλ ξεκίνησε

Μετά την πρεμιέρα με το Κατάρ-Εκουαδόρ, το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ξεκινάει κανονικά με 3 ματς, που κρύβουν εκπλήξεις.

Πρώτα το ματς Αγγλία-Ιράν. Οι Άγγλοι που φτάνουν στις διοργανώσεις πάντα με αξιώσεις και εν τέλει φεύγουν με άδεια τα χέρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Euro 2020, όπου χάσανε εντός έδρας από τους Ιταλούς, στον τελικό του Γουέμπλει. Έχουν δύο μεγάλες απουσίες, του Ρις Τζέιμς και του Μπεν Τσίλγουελ, σε θέσεις βέβαια που το κενό τους καλύπτεται. Αποτελούν το φαβορί του ομίλου τους, παρόλα αυτά δεν θα πάρουν εύκολα τα αποτελέσματα που θέλουν. Οι Ιρανοί δεν είναι κάποιο φόβητρο. Στην επίθεσή τους βρίσκονται και οι πιο ποιοτικοί τους παίκτες (Αλιρέζα Γιάχανμπακς, Μεχντί Ταρεμί, Σαρντάρ Αζμούν). Προπονητής τους ο Κάρλος Κειρόζ.

Ακολουθεί το Σενεγάλη-Ολλανδία. Η Σενεγαλέζοι θα πρέπει να διαχειριστούν την τεράστια απουσία του Σάντιο Μανέ. Το ρόστερ τους διαθέτει και άλλους σημαντικούς παίκτες, με τους άσους της Τσέλσι Καλιντού Κουλιμπαλί και Εντουάρντ Μεντί,να ξεχωρίζουν. Η Ολλανδία δείχνει όλο και πιο θετικά δείγματα τα τελευταία χρόνια, με την άμυνα να είναι το ατού της (Φαν Ντάικ, Ντε Λιχτ, Ντάμφρις). Στις άλλες γραμμές της, περιμένει πολλά πράγματα από τους παίκτες της Μπαρτσελόνα, Φρένκι ντε Γιονγκ και Μέμφις Ντεπάι. Στο στοίχημα τοποθετείται ως φαβορί του ομίλου της και 7ο φαβορί της διοργάνωσης.

Τελευταίο ματς της μέρας το ΗΠΑ-Ουαλία. Οι Αμερικάνοι παρουσιάζουν στο Μουντιάλ του Κατάρ, ένα από τα πιο δυνατά ρόστερ που έχουν κατεβάσει σε διοργάνωση. Γεμάτοι ταλέντο και με παίκτες που θα μας απασχολήσουν και τα επόμενα χρόνια. Κρίστιαν Πούλισιτς, Γουέστον Μακκένι, Τζιοβάνι Ρέινα μόνο μερικοί από τους ταλαντούχους παίκτες που διαθέτουν. Η Ουαλία είναι χώρα που πηγαίνει στις διοργανώσεις χωρίς ιδιαίτερες βλέψεις, παρόλα αυτά καταφέρνουν να παίρνουν αποτελέσματα και να κάνουν καλές πορείες. Έχουν ανανεωθεί με πιο μικρούς σε ηλικία παίκτες (Μπρέναν Τζόνσον, Ντάνιελ Τζέιμς) και έχουν και παίκτες με την απαιτούμενη εμπειρία (Γκάρεθ Μπέιλ, Άαρον Ράμσει). Δεν θα είναι εύκολη αντίπαλος για κανέναν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα