ΕΠΟ: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέτρεψε νέο πραξικόπημα με την ανανέωση της θητείας του CEO

ΕΠΟ: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέτρεψε νέο πραξικόπημα με την ανανέωση της θητείας του CEO

Την ώρα που η εθνική ομάδα δίνει σε λίγο τον τελευταίο της αγώνα για το Nations League με τη Βόρειο Ιρλανδία, η ΕΠΟ επιχείρησε για μία ακόμη φορά να περάσει απόφαση χωρίς να ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία.
Καταπάτηση κανονισμών, παραβιάσεις οδηγιών και πραξικοπηματικές αποφάσεις, τέλος. Αυτό είναι το ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης προς πάσα κατεύθυνση, αλλά κυρίως προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, που προσπάθησε να ανανεώσει τη θητεία του Ιάκωβου Φιλιππούση στη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή της ομοσπονδίας.

Οι οδηγίες FIFA και UEFA, ωστόσο, τις οποίες επεσήμανε ο πρόεδρος της Super League και του Ολυμπιακού, είναι ξεκάθαρες.

Η θέση του CEO της εκάστοτε ομοσπονδίας προκύπτει μετά από διεθνή διαγωνισμό και όχι με το… έτσι θέλω, εξ ορισμού.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέστησε σαφές πως εάν δεν τηρηθεί η νομιμότητα, τον λόγο θα έχει Δικαιοσύνη.

Ερωτήματα εγείρονται και για όσους ενημερώνουν τους τακτικούς δικαστές της ΕΠΟ. Ο Ολυμπιακός κλήθηκε σε απολογία για ανακοίνωσή του. Για πιο ακραία ανακοίνωση της ΑΕΚ ήταν… απλώς Κυριακή.

Στα αγωνιστικά, μετά τον Ρέτσο που θα μείνει εκτός για περίπου 10 ημέρες με θέμα στο γόνατο, πρόβλημα προέκυψε και με τον Ουί Τζο Χουάνγκ. Ο Νοτιοκορεάτης σε φιλικό της χώρας του με το Καμερούν τραυματίστηκε στη μέση και αντικαταστάθηκε στο 82’.

Στον ΠΑΟΚ επικρατεί προβληματισμός, αφού μοναδικός επιθετικός για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, μετά τον τραυματισμό του Μπράντον Τόμας, είναι ο Νέλσον Ολιβέιρα. Παράλληλα, ανανεώθηκε η συνεργασία με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο μέχρι το 2026.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα