Ρότζερ Φέντερερ: Παγκόσμια υπόκλιση και ευγνωμοσύνη στο αντίο του μεγάλου τενίστα

Ρότζερ Φέντερερ: Παγκόσμια υπόκλιση και ευγνωμοσύνη στο αντίο του μεγάλου τενίστα

Η παγκόσμια αθλητική κοινότητα υποκλίνεται και ευχαριστεί για τις αναμνήσεις τον μύθο Ρότζερ Φέντερερ. Το τελευταίο κεφάλαιο της τεράστιας αθλητικής διαδρομής του γράφτηκε στο Λονδίνο με δάκρυα ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης από όλους και κυρίως από τον τελευταίο συμπαίκτη του, τον Ράφα Ναδάλ.
Mε βουρκωμένα μάτια ο Ρότζερ Φεντερερ αποχαιρετά τους θεατές στο Λονδίνο και το έντονο παρατεταμένο χειροκρότημα φορτίζει ακόμη περισσότερο το κλίμα στην Ο2 Αρένα.Φ.Η….

Το κύκνειο άσμα για τον βασιλιά της αντισφαίρισης. Ο Ελβετός αστέρας, αμήχανος, διαρκώς συγκινημένος και πρωταγωνιστής στο φινάλε μιας πολυσχιδούς διαδρομής μέσα και έξω από γήπεδα.

«Αισθάνομαι, και μου φαίνεται ως μια γιορτή. Ήθελα να νιώσω έτσι στο τέλος, και είναι ακριβώς αυτό που ήλπιζα, οπότε, ευχαριστώ», δήλωσε.

Δακρυσμένος και ο Ραφα Ναδάλ. Ο σπουδαίος αντίπαλος και φίλος τον οποίο επέλεξε για παρτενέρ, ο 41 ετών Ελβετός στον επίλογο της καριέρας του.

Πίσω από έναν επιτυχημένο άνδρα ενίοτε «κρύβεται» μια ξεχωριστή γυναίκα. Ο Φέντερερ υποκλίθηκε στη σύζυγό του Μίρκα.

«Θα μπορούσε να με είχε σταματήσει εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν το έκανε. Με κράτησε και μου επέτρεψε να παίξω, οπότε, είναι καταπληκτικό. Ευχαριστώ».

Το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Τιαφό και τον Σοκ δεν είχε σημασία. Σημασία είχαν οι στιγμές. Οι αγκαλιες με τον Τσιτσιπά, τους πρωταθλητές και το θρυλικό πρόσωπο του Τένις, Σουηδό Μπιόν Μπιοργκ.

Ο Φέντερερ έγραψε χρυσό κεφάλαιο στη βίβλο του αθλήματος.. Επι ένα τέταρτο το αιώνα με 20 γκραν σλαμ και συνολικά 104 τίτλους, χάραξε νέους «δρόμους» στην αντισφαίριση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα