Eurobasket: Στους 4 η Ισπανία και περιμένει την Ελλάδα – Δείτε highlights

Eurobasket: Στους 4 η Ισπανία και περιμένει την Ελλάδα – Δείτε highlights

Πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο η Φινλανδία είχε καλό προβάδισμα απέναντι στην Ισπανία και έδειχνε ικανή για την έκπληξη, αλλά τελικά στο β’ μέρος οι Ίβηρες ανέτρεψαν την κατάσταση και επικρατώντας με 100-90 έγιναν η πρώτη ομάδα που πήρε την πρόκριση για τους ημιτελικούς του Eurobasket, περιμένοντας τον νικητή στο Ελλάδα – Γερμανία.

Οι Ισπανοί μπήκαν καλά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 8-2 στο 3′ χάρη σε 6 πόντους του Ερνανγκόμεθ, αλλά η συνέχεια ήταν απρόσμενη. Οι Φινλανδοί ανέβασαν τον ρυθμό, βρήκαν λύσεις με τον Μάντσεν στην επίθεση και κατάφεραν να προσπεράσουν και να πάνε στο +5 (9-14) στο 6′, συνεχίζοντας με εκπληκτική ευστοχία και κλείνοντας τελικά την πρώτη περίοδο στο +11 (19-30) χάρη σε τρίποντο του Γιαντούνεν από το κέντρο του γηπέδου.

Τα πράγματα, μάλιστα, έγιναν ακόμη χειρότερα για την Ισπανία στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου αφού βρέθηκε στο -15 (22-37) στο 13′, έχοντας απέναντί της μια ομάδα που έπαιξε εξαιρετική άμυνα και ήταν πάρα πολύ γρήγορη στην επίθεση. Ο Ενρανγκόμεθ ήταν και πάλι αυτός που προσπάθησε να βελτιώσει την κατάσταση για τη «ρόχα» και το έκανε μέχρι ενός σημείου (29-37 στο 15′), αλλά η Φινλανδία ήταν εκπληκτική στην επίθεση και με τρίποντα των Μάρκανεν και Σάλιν κατάφερε να πάει ξανά στο +15 (33-48 στο 18′), κλείνοντας το ημίχρονο στο +9 (43-52).

Από τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, όμως, οι Ισπανοί έδειξαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την κατάσταση. Έτσι, με δύο καρφώματα του Ερνανγκόμεθ μείωσαν σε 47-52 και στη συνέχεια με επιμέρους σκορ 8-1 κατάφεραν να ισοφαρίσουν 57-57 στο 25′ με κάρφωμα του Γουίλι, παίρνοντας πλέον τον έλεγχο του αγώνα. Κάτι που αποτυπώνεται και στο σκορ, αφού στο τρίτο 10λεπτο το επιμέρους σκορ ήταν 30-15, με αποτέλεσμα οι Ίβηρες να είναι στο +6 (73-67) πριν την έναρξη της τελευταίας περιόδου.

Εκεί, ο Γκαρούμπα με τρίποντο έκανε το 80-73 για την Ισπανία στο 33′, με τον Μάντσεν να ξεκινάει την αντεπίθεση για τη Φινλανδία που πλησίασε στο -2 (84-82) στο 36′, αλλά κάπου εκεί βγήκε μπροστά ο Ρούντι Φερνάντεθ, ο οποίος με δύο εντυπωσιακές άμυνες και με δύο εύστοχα τρίποντο καθάρισε το ματς, με τους Ισπανούς να επικρατούν με 100-90 και να περιμένουν στους «4» την Ελλάδα ή τη Γερμανία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα