Champions League: Χωρίς ύμνο σε Λονδίνο και Γλασκώβη ως ένδειξη σεβασμού στη βασίλισσα Ελισάβετ

Champions League: Χωρίς ύμνο σε Λονδίνο και Γλασκώβη ως ένδειξη σεβασμού στη βασίλισσα Ελισάβετ

Τέσσερις αγωνες Champions League είναι προγραμματισμένοι για αυτήν την εβδομάδα επί βρετανικούς εδάφους με τις επαγγελματικές ποδοσφαιρικές λίγκες της Αγγλίας και της Σκωτίας να εγκρίνουν την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης μετά την αναβολή του Σαββατκύριακου, με τον ύμνο ωστόσο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης να μην ακουστεί.

Αυτήν την εβδομάδα στο Champions League σε βρετανικό έδαφος αγωνίζονται οι Λίβερπουλ, Ρέιντζερς, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι. Από σεβασμό προς τη βασίλισσα και λόγω του 10ημερου πένθους στο οποίο είναι «βυθισμένο» το Ην. Βασίλειο, δεν θα ηχήσει ο ύμνος της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β', η οποία απεβίωσε στο κτήμα Μπαλμόραλ στη Σκωτία στις 8 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 96 ετών, δεν διεξήχθησαν αγώνες επαγγελματικού ποδοσφαίρου την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ως φόρο τιμής στο θάνατο της Μεγαλειότητάς της.

Οι σύλλογοι θα αποτίσουν ακόμη τα σέβη τους στη Βασίλισσα κατά την επανέναρξη του ποδοσφαίρου. Η Λίβερπουλ επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει περίοδος σιγής στο Άνφιλντ πριν από το παιχνίδι της με τον πρωταθλητή της Eredivisie, Άγιαξ. Και οι δύο ομάδες παικτών θα φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια.

«Οι σημαίες στο Άνφιλντ είναι μεσίστιες και θα παραμείνουν έτσι καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου πένθους», αναφέρει η ανακοίνωση της Λίβερπουλ. «Τα εμβλήματα του συλλόγου σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν επίσης αλλάξει σε μαύρο και άσπρο, αντιπροσωπεύοντας τα χρώματα της περιόδου πένθους… Η LFC θα ήθελε να ευχαριστήσει τους υποστηρικτές της ενόψει του αγώνα της Τρίτης».

Μάλιστα, ο κόουτς της ομάδας, Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε πως περιμένει από τους φίλους της Λίβερπουλ να σεβαστούν τη μνήμη της Βασίλισσας Ελισάβετ στην ενός λεπτού σιγή που θα τηρηθεί στο «Άνφιλντ» πριν από το ματς με τον Άγιαξ.

Σημειώνεται πως δεν θα διεξαχθούν οι αγώνες Τσέλσι - Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λιντς για την Premier League, ενώ ο αγώνας της Μπράιτον με την Κρίσταλ Πάλας, που θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, είχε ήδη αναβληθεί λόγω της απεργίας των τρένων.

Η περίεργη σχέση του ύμνου του Champions League με τους μονάρχες του Η.Β.
Ο ύμνος του Champions League γράφτηκε από τον Tony Britten λίγο πριν το Ευρωπαϊκό Κύπελλο μετονομαστεί σε Champions League και έκτοτε έχει γίνει συνώνυμο της διοργάνωσης από τότε που υιοθετήθηκε το 1992.

Βασίζεται στο «Zadok the Priest» του Γερμανού συνθέτη της ύστερης περιόδου της μπαρόκ μουσικής, Γκέοργκ Φρίντριχ Χαίντελ -το οποίο, παρεμπιπτόντως, ηχούσε κατά τη στέψη κάθε μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα