Ευρωμπάσκετ 2022: Εκπληκτικό ημίχρονο για την Εθνική με 46-30 την Κροατία

Ευρωμπάσκετ 2022: Εκπληκτικό ημίχρονο για την Εθνική με 46-30 την Κροατία

Η Ελλάδα πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 30-46 ενώ το ατομικό ρεκόρ του Ντόρσεϊ με την Εθνική είναι οι 22 πόντοι που σημείωσε στην πρόσφατη αναμέτρηση με το Βέλγιο στο ΟΑΚΑ (28/8), στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Το πρώτο 20λεπτο του Εurobasket κύλησε πολύ καλά για την Εθνική. Ίσως η διαφορά μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη, αλλά μπήκαν οι βάσεις για την νίκη και παράλληλα φάνηκαν οι πολλές δυνατότητες της ομάδας.

Κυρίως γιατί πλέον υπάρχουν πολλές επιλογές και στην περιφέρεια, αφού Ντόρσεϊ και Σλούκας έβαλαν τα σουτ. Ειδικά ο Ντόρσεϊ. Βέβαια σταθερή αξία για την Ελλάδα ήταν η διαβασμένη και σωστά εκτελεσμένη άμυνα.

 Οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο βοήθησαν τρομερά με άμυνα και επιθετικά ριμπάουντ (Παπαπέτρου, Αγραβάνης). Οι Κροάτες στην επίθεση, μία πάσα σουτ και δεν διαβάζουν τίποτα. Η Κροατία έχει το ατομικό ταλέντο να πλησιάσει στο σκορ.

 Με buzzer-beater έκλεισε η Ελλάδα την πρώτη περίοδο στο φετινό EuroBasket, απέναντι στην Κροατία. Ο Δημήτρης Αγραβάνης έχασε τη δεύτερη βολή αλλά ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν εκεί για να μαζέψει το επιθετικό ριμπάουντ και να σκοράρει ανάμεσα σε δύο αντιπάλους, διαμορφώνοντας το 16-24 υπέρ της Ελλάδας μετά από 10 αγωνιστικά λεπτά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα