Προπονητής Τεντόγλου: Τον στρίμωξα πάρα πολύ - Και ο Μίλτος τα κατάφερε

Προπονητής Τεντόγλου: Τον στρίμωξα πάρα πολύ - Και ο Μίλτος τα κατάφερε

Είχε κερδίσει τον αγώνα και εγώ είχα αποφασίσει να ρισκάρουμε. Τον στρίμωξα πάρα πολύ με διαφορετικές κινήσεις και τρόπους εκτέλεσης της φόρας που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Και ο Μίλτος τα κατάφερε.

Για την σπουδαία διάκριση του Μίλτου Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο και το «χρυσό» άλμα των 8 μέτρων και 52 εκατοστών μίλησε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Newsroom» ο προπονητής του Έλληνα αθλητή, Γιώργος Πομάσκι.

«Σε κάθε αγώνα θέλεις το κάτι παραπάνω. Μετά από μια χρόνια που ο Μίλτος έχει κερδίσει 3 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις ζητούσαμε την επίδοση. Θέλαμε το κάτι παραπάνω και ο Μίλτος το εκτέλεσε με τον καλύτερο τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής στίβου.

  Όπως δήλωσε «στρίμωξε» τον Μίλτο Τεντόγλου ώστε να πετύχει αυτή την τεράστια επίδοση κι ενώ είχε ήδη «σιγουρέψει» τη θέση του στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου: «Είχε κερδίσει τον αγώνα και εγώ είχα αποφασίσει να ρισκάρουμε. Τον στρίμωξα πάρα πολύ με διαφορετικές κινήσεις και τρόπους εκτέλεσης της φόρας που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Και ο Μίλτος τα κατάφερε», είπε συγκεκριμένα.

Όσο για τον ίδιο το Μίλτο, έκανε λόγο για ένα υπάκουο και έξυπνο αθλητή που όπως όλοι, έχει μεγάλα όνειρα: «Ο Μίλτος είναι διαφορετικός με δικιά του εξυπνάδα. Πολλές φορές εγώ ζορίζομαι γιατί πρέπει να βρω κάτι ώστε να συμπίπτουμε. Δουλέψαμε με μια ασφάλεια ώστε να κάνουμε το μίνιμουμ και να πάμε μετά για κάτι άλλο. Από 10 λεπτά συζήτησης είπε μόνο ένα ναι. Κάνει πολύ βαθιές αναλύσεις. Δουλεύεις με ένα παιδί που έχει όνειρα και στόχους στη ζωή του. Θέλεις πάντα να είναι χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι για να μπορούμε να συνεχίσουμε».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO