Ο Ολυμπιακός κέρδισε στα πέναλτι κι έκλεισε θέση στα πλέι οφ του Europa League

Ο Ολυμπιακός κέρδισε στα πέναλτι κι έκλεισε θέση στα πλέι οφ του Europa League

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς που είχε τέσσερα γκολ, μπόλικο σασπένς, ένταση, νεύρα, φάσεις, παράταση και πέναλτι, ο Ολυμπιακός πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Europa League.

 Οι Πειραιώτες έκαναν τα πάντα για να... αυτοκτονήσουν στη διάρκεια του ματς καθώς προηγήθηκαν δύο φορές (0-1 και 1-2) αλλά δέχθηκαν δύο γκολ από... ερασιτεχνικά λάθη (1-1 και 2-2). Ωστόσο στη διαδικασία των πέναλτι ήταν πιο ψύχραιμοι απ' τους παίκτες της Σλόβαν Μπρατισλάβας και με ήρωες τους Βάτσλικ και Βαλμπουενά επικράτησαν 4-3 κι εξασφάλισαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, εκεί όπου θα αναμετρηθούν τις δύο επόμενες Πέμπτες (18 & 25/8) με τον Απόλλωνα Λεμεσού για μια θέση στους ομίλους του Europa.

Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι πως ακόμη και σε περίπτωση αποκλεισμού απ' τον Απόλλωνα Λεμεσού, θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa Conference League. Επί της ουσίας εξασφάλισε από τώρα την ευρωπαϊκή του συνέχεια τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, οπότε ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

To 0-1

Στο 54' ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα πρόκρισης έπειτα από ένα καταπληκτικό μακρινό σουτ του Ζίνκερναγκελ 

To 1-1

Οι Πειραιώτες όμως δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Η Σλόβαν πίεσε αρκετά στο φινάλε κι αφού πρώτα πέτυχε ένα γκολ που της ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο 93+ με τον Σάπονιτς, βρήκε τον δρόμο για την ισοφάριση (1-1) με τον ίδιο παίκτη στο 95'+ σε μια παιδαριώδη αντίδραση των Ερυθρόλευκων καθώς σε εκτέλεση κόρνερ της Σλόβαν, όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού έμειναν μέσα στην περιοχή τους δίχως να αποτρέψουν την πρώτη πάσα! 

To 1-2
 Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση κι εκεί στο 100' ο Αγκιμπού Καμαρά εκμεταλλευόμενος την αμυντική αδράνεια των Σλοβάκων έγραψε το 1-2 που έφερε τον Ολυμπιακό και πάλι αγκαλιά με την πρόκριση.

Το 2-2

Και πάλι όμως η Σλόβαν δεν είχε πει την τελευταία λέξη. Στο 108' κι έπειτα από... βόλεϊ των παικτών της εντός περιοχής, και με τους αμυντικούς του Ολυμπιακού απλά να παρατηρούν, ο Γκριν ισοφάρισε σε 2-2, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος της παράτασης με αποτέλεσμα όλα να κριθούν στα πέναλτι. Εκεί ο Ολυμπιακός μολονότι αστόχησε στο πρώτο με τον Κουντέ, στη συνέχεια οι Σλοβάκοι δεν είχαν καθαρό μυαλό. Ο Βάτσλικ απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι της Σλόβαν, ο Βαλμπουενά ευστόχησε στο τελευταίο του Ολυμπιακού και η πρόκριση βάφτηκε κόκκινη...

Τα πέναλτι

Ραμίρες 1-0

Κούντε άστοχος

Σάπονιτς 2-0

Μπουχαλάκης 2-1

Κούτσκα άστοχος

Μασούρας 2-2

Γκριν 3-2

Άβιλα 3-3

Τσακβετάτζε απέκρουσε ο Βάτσλικ

Βαλμπουενά 4-3

Σλόβαν Μπρατισλάβας: Τσόβαν, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο (69’ Άγκμπο), Κούτσκα, Κανκάβα (90’ Τσάβριτς), Πάουσεκ (90’ Μεντβέντεφ), Ζμρχαλ (85’ Ραμίρες), Τσακβετάτζε, Γκριν, Μπαρσεγκιάν (69’ Σάπονιτς).

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Άβιλα, Σισέ, Μπα (85’ Μπουχαλάκης), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κουντέ, Ραντζέλοβιτς, Μασούρας, Ζινκερνάγκελ (67’ Αγκιμπού Καμαρά), Ελ Αραμπί (67’ Τικίνιο - 91’ Κανέ - 110’ Βαλμπουενά).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα