Κουρτουά: Στην Αγγλία δεν με σέβονται, είχα ανάγκη αυτή τη νίκη. Δεν πιστεύω την επέμβαση που έκανα στον Σαλάχ

Κουρτουά: Στην Αγγλία δεν με σέβονται, είχα ανάγκη αυτή τη νίκη. Δεν πιστεύω την επέμβαση που έκανα στον Σαλάχ

Ο Τιμπό Κουρτουά ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Ρεάλ στον τελικό Champions League με αντίπαλο τη Λίβερπουλ, χάρη στις εννέα επεμβάσεις του, από τις οποίες ξεχώρισε τη μία στον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Ο Τιμπό Κουρτουά κατέκτησε το πρώτο Champions League της καριέρας του και μάλιστα ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Ρεάλ στη νίκη 1-0 επί της Λίβερπουλ στο "Σταντ ντε Φρανς".

Ο Βέλγος τερματοφύλακας κατέκτησε και το βραβείο του MVP και στις δηλώσεις του έπλεε σε πελάγη ευτυχίας.

Είναι απίστευτο, τόσα χρόνια, τόση δουλειά. Ήρθα στην ομάδα της ζωής μου. Είδα πολλούς να με κριτικάρουν. Απόψε δείξαμε ποιος είναι ο βασιλιάς της Ευρώπης. Αισθανόμουν καλά τις τελευταίες εβδομάδες. Όταν κάνεις την πρώτη επέμβαση... Κανείς δεν μπορεί να μου πάρει την επιθυμία να κατακτήσω το Champions League. Δεν γινόταν να μην κατακτήσω ένα. Είπα στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον τελικό ότι θα κερδίσουμε. Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω την επέμβαση που έκανα στον Μοχάμεντ Σαλά

Μοναδικό... μελανό σημείο, μία κοινωνική υποχρέωση από την οποία θα αναγκαστεί να απουσιάσει: "Λυπάμαι για τον αδερφό μου που παντρεύεται αύριο κι εγώ δεν μπορώ να είμαι εκεί, αλλά τη Δευτέρα υπάρχει ο πολιτικός γάμος και θα πάω".