Γαλλία: Ο Εμπαπέ ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν έως το 2025

Γαλλία: Ο Εμπαπέ ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν έως το 2025

Ημέρα στέψης σε Αγγλία και Ιταλία, με τον τίτλο του πρωταθλητή να κρίνεται σήμερα, στην τελευταία αγωνιστική. Στην Γερμανία, κυπελλούχος για πρώτη φορά, αναδείχθηκε η Λειψία, ωστόσο όλος ο πλανήτης ασχολείται με την απόφαση του Κιλιάν Εμπαπέ να παραμείνει στην Παρί.
Ο Κιλιάν Εμπαπέ επιδεικνύει τη φανέλα με τον αριθμό 2025 και αποθεώνεται από τους φιλάθλους της Παρί Σεν Ζερμέν στο γηπεδο « Παρκ Ντε Πρενς».

Λίγες στιγμές νωρίτερα ο ιδιοκτήτης της γαλλικής ομάδας Νασέρ Αλ Κελαϊφί έχει ανακοινώσει την επέκταση συμβολαίου του 23χρονου σταρ για ακόμη τρία χρόνια, βάζοντας τέλος στο παρατεταμένο σίριαλ μετεγγραφής του στη Ρεάλ.

«Είμαι χαρούμενος που μένω εδώ στη Γαλλία, στο Παρίσι, στο σπίτι μου. Ελπίζω πως θα συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο, να παίζω ποδόσφαιρο και να κερδίσω τρόπαια μαζί με όλους εσάς. Σας ευχαριστώ πολύ» δήλωσε ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Με την ψυχολογία στα ύψη ο Γάλλος άσος, έβαλε και τρία γκολ στο 5- 0 επί της Μετς.

Στη Γερμανία οι παίκτες της Λειψίας πανηγύρισαν την κατάκτηση του κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας. Ο τελικός με τη Φραϊμπουργκ στο Βερολίνο κρίθηκε στα πέναλτι και το σουτ του Ντεμίροβιτς στο δοκάρι ήταν αυτό που έδωσε το τρόπαιο στη Λειψία.

Στην κανονική διάρκεια η Φραϊμπουργκ προηγήθηκε με γκολ του Εγκεστάιν στο 19΄, αλλά ο Ενκουκού με παλικαρίσιο γκολ στο 76΄έστειλε τον τελικό στην παράταση και το 1-1 δεν διαφοροποιήθηκε στην ημίωρη διαδικασία.

Στην Ιταλία η Φιορεντίνα με τα γκολ του Ντάνκαν στο φινάλε του ημιχρόνου και του Γκλονζάλεζ από τα 11 μέτρα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης νίκησε 2- 0 τη Γιουβέντους και εξασφάλισε ευρωπαϊκή συμμετοχή μετά από πέντε χρόνια..

Η ομάδα της Φλωρεντίας άφησε εκτός Conference League την Αταλάντα η οποία έχασε 1-0 στο Μπέργκαμο από την Εμπολι με γκολ του Στούλατς στο 79ο λεπτό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα