Η μαύρη μέρα με τον μοιραίο τραυματισμό του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς

Σαν σήμερα, στις 28 Απριλίου του 1993, ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς τραυματίζεται σοβαρά σε αγώνα του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό

Μια μέρα σαν σήμερα το 1993, ο ελληνικός αθλητισμός και το μπάσκετ ζουν μία από τις πιο τραγικές στιγμές και η ζωή του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς άλλαξε ριζικά.

Σε έναν αγώνα, Πανιώνιος-Παναθηναϊκός, οκτώ λεπτά πριν το τέλος και ενώ το σκορ είναι 50-56 για τους «πράσινους», ο Βαγγέλης Αγγέλου ξεκινάει την επίθεση για τους γηπεδούχους. Η μπάλα ήταν στα χέρια του Φάνη Χριστοδούλου και εκείνος τη δίνει στον Γιάνκοβιτς μέσα στη ρακέτα για να «ποστάρει» τον Αλβέρτη.

Η στιγμή του μοιραίου τραυματισμού του Γιάνκοβιτς
Ο νεαρός (τότε) φόργουορντ του Παναθηναϊκού προσπαθεί να εκμαιεύσει το επιθετικό φάουλ και τα καταφέρνει. Ο Γιάνκοβιτς είχε σημειώσει το καλάθι, αλλά ο διαιτητής Κουκουλεκίδης του καταλογίζει το 5ο του φάουλ.

Ο Γιάνκοβιτς θυμώνει και πιάνει το κεφάλι του. Νευριασμένος με το σφύριγμα του διαιτητή το χτυπάει στην μπασκέτα. Στο κλειστό της Νέας Σμύρνης ο χρόνος πάγωσε. Ο Σέρβος πέφτει αιμόφυρτος στο παρκέ και κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί τι έχει συμβεί.

«Γιατρέ βοήθησέ με. Δεν νιώθω ούτε τα χέρια μου, ούτε τα πόδια μου» έλεγε έντρομος στον γιατρό του Πανιωνίου, Γιώργο Κατσιφαράκη. «Γρήγορα ένα ασθενοφόρο. Πρέπει να πάει άμεσα στο νοσοκομείο» φώναζε συνέχεια. Η ιατρική διάγνωση σοκάρει: «Ρήξη νωτιαίου μυελού και κάταγμα στον έκτο αυχενικό σπόνδυλο».

Ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς θα παραμείνει εφ’ όρου ζωής στο αναπηρικό αμαξίδιο.

Στις 28 Ιουνίου 2016 ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς αφήνει την τελευταία του πνοή στα 43 του από ανακοπή καρδιάς, ενώ ταξίδευε με το πλοίο στη Σύρο.

Σπουδαίο ταλέντο, λατρεύτηκε στη Νέα Σμύρνη
Ο άτυχος καλαθοσφαιριστής γεννήθηκε στο Βελιγράδι στις 15 Δεκεμβρίου 1963 και από νωρίς έδειξε το σπουδαίο του ταλέντο στο μπάσκετ.

Έγινε από την πρώτη στιγμή, ιδιαίτερα αγαπητός στους οπαδούς του Πανιωνίου ενώ κέρδισε τον σεβασμό όλων στο ελληνικό μπάσκετ. Στο πρόσωπο του 30χρονου τότε Μπόμπαν οι κυανέρυρθοι έβλεπαν τον άνθρωπο εκείνο που μαζί με τον Φάνη Χριστοδούλου θα ανέβαζε επίπεδο την ομάδα τους.

Να αναφέρουμε ότι από το 2002 ο Πανιώνιος απέσυρε προς τιμήν του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, την φανέλα με το νούμερο «8».

thestandard.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα