Πυρά Τσιτσιπά κατά Μεντβέντεφ: Δεν είναι και ο πιο ώριμος άνθρωπος

Πυρά Τσιτσιπά κατά Μεντβέντεφ: Δεν είναι και ο πιο ώριμος άνθρωπος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέταξε την μπηχτή του για τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, αρνούμενος για άλλη μια φορά ότι δέχεται coaching από τον πατέρα του.

Σίγουρα έχει πλάκα, είπε ο 23χρονος τενίστας, σχολιάζοντας την έκρηξη του 25χρονου Ρώσου στο δεύτερο σετ. «Δεν δίνω σημασία σε τέτοια πράγματα. Ξέρω παίκτες που το κάνουν για να σε αποσυντονίσουν, ίσως είναι τακτική. Είναι εντάξει, δεν είναι και ο πιο ώριμος

Ο Στέφανος, πάντως, αρνείται ότι δέχτηκε οδηγίες από τον προπονητή του, όπως υποστήριξε ο Μεντβέντεφ. «Δεν ήταν coaching. Με είδατε τις προάλλες να χάνω το σκορ στα ματς μου. Δεν ακούω τίποτα όταν παίζω, είναι αδύνατον. Με τον κόσμο να φωνάζει τόσο δυνατά σε κάθε πόντο, πρέπει να έχεις τρομερή ακοή για να μπορέσεις να ακούσεις τον προπονητή σου. Γελούσα τις προάλλες γιατί, νομίζω στο ματς με τον Περ, ο προπονητής μου ήταν 5 χιλιόμετρα μακριά και πήρα warning. Ήταν η πιο αστεία στιγμή του τουρνουά».

Τον αποσυντόνισε το warning που πήρε στο τέταρτο σετ; «Έχω συνηθίσει. Με έχουν στο στόχαστρο εδώ και καιρό. Έχω πάρει warnings στο παρελθόν και οι διαιτητές προσέχουν το box μου, ποτέ δεν προσέχουν το box του αντιπάλου. Είμαι θύμα εδώ και πολύ καιρό. Ποτέ δεν θα καταλάβουν ότι δεν ακούω τίποτα όταν παίζω. Προσπαθώ να βρω λύσεις, να διαβάσω το παιχνίδι πριν τον πόντο. Το τελευταίο που θέλω είναι να μου δίνει κάποιος οδηγίες και συμβουλές. Δεν είμαι άνθρωπος που θα ακούσω την ώρα που παίζω. Στην προπόνηση μπορεί».

Πάντως, παρά την πίκρα του αποκλεισμού ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχτηκε ότι ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ ήταν ανώτερος στον σημερινό ημιτελικό.

Το Νο4 του κόσμου στην συνέντευξη Τύπου σημείωσε πως η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμα και θα επικεντρωθεί στα θετικά που αποκόμισε από αυτό το τουρνουά.

«Η ήττα πάντα είναι ήττα. Εγώ παλεύω κάθε ματς ως το τέλος, αλλά σήμερα έπαιξε καλύτερο τένις από εμένα. Πρέπει να μάθω από αυτή την εμπειρία και να βελτιώσω την απόδοσή μου. Δεν θα επικεντρωθώ στα αρνητικά. Έχουμε μία μεγάλη σεζόν μπροστά μας με ευκαιρίες που θα προσπαθήσω να αρπάξω» είπε αρχικά ο Τσιτσιπάς.

«Θέλω να βελτιωθώ σωματικά και πνευματικά και να ανεβάσω το παιχνίδι μου γενικότερα. Το σημερινό ματς είναι ένα καλό μάθημα για μένα εν όψει της συνέχειας» πρόσθεσε.

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα