Super League: Ένα βήμα μπροστά ο Ολυμπιακός, ακολουθούν οι υπόλοιποι

Super League: Ένα βήμα μπροστά ο Ολυμπιακός, ακολουθούν οι υπόλοιποι

Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος και παρά το γεγονός ότι δεν πείθει με την απόδοσή του, μπορούμε να πούμε πως είναι ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες που θέλουν να τον εκθρονίσουν.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια κουμάντο κάνει ο Ολυμπιακός, καθώς είναι καλύτερος από τους υπόλοιπους αντιπάλους και κατακτάει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τα πρωταθλήματα. Ουσιαστικά μετά την παύση δύο χρόνων όπου ΑΕΚ και ΠΑΟΚ σήκωσαν τον τίτλο αντίστοιχα, έκτοτε η κορυφή έγινε ξανά ερυθρόλευκη και δεν έχει αλλάξει χρώμα.

Στο φετινό πρωτάθλημα αν και βρισκόμαστε αρκετά νωρίς μέσα στη σεζόν, μπορούμε να πούμε πως τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και τον πρώτο και τελευταίο λόγο συνεχίζουν να τον έχουν οι Πειραιώτες, οι οποίοι αν και προβληματίζουν, φαίνεται πως δεν έχουν αντίπαλο να τους αντικρούσει. Κι αυτό γιατί οι υπόλοιπες ομάδες που απαρτίζουν το λεγόμενο «big-5» έχουν τα δικά τους προβλήματα.

Ολυμπιακός: Μπορεί να προβληματίζει αλλά παραμένει ασφαλής
Η φετινή έκδοση του Ολυμπιακού διαφέρει από εκείνες των προηγούμενων ετών. Οι Πειραιώτες σε σχέση με το παρελθόν έχουν κατώτερη ομάδα, ωστόσο αυτό δεν τους εμποδίζει να είναι τα απόλυτα αφεντικά στο πρωτάθλημα. Ακόμα και στις κακές του μέρες, ο Ολυμπιακός έχει την ποιότητα να παίρνει αυτό που θέλει.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να πορεύεται χωρίς τους Ζοσέ Σα, Κώστα Τσιμίκα, Ντάνιελ Ποντένσε κ.α σημαντικούς παίκτες, ωστόσο παραμένει η κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος. Γι’ αυτό το λόγο σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχήματος είναι και το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 43 βαθμούς (13 νίκες, 4 ισοπαλίες, 0 ήττες) με τον δεύτερο ΠΑΟΚ ν’ απέχει εννέα πόντους από την κορυφή. Στη συνολική του παρουσία ο Ολυμπιακός φέτος δε θαμπώνει με τις εμφανίσεις του, πλην μεμονωμένων παικτών (Αγκιμπού Καμαρά), όμως η ποιότητά του είναι αρκετή ώστε να τον κρατάει στην κορυφή.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως το 2022 οι Πειραιώτες δεν έχουν νίκη στο πρωτάθλημα, όμως δεν έχουν να αγχωθούν μήπως και χάσουν πολύτιμο έδαφος στη μάχη της πρωτιάς, καθώς η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη όπως φαίνεται από την κατάταξη.

ΠΑΟΚ: Προσπαθεί να βρει το δρόμο του με τον Λουτσέσκου
Ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι επαναπαύτηκε στη σιγουριά που θα του έδινε η επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε το σύλλογο στην κορυφή της Ελλάδας και όλοι στη Θεσσαλονίκη πίστευαν ότι και φέτος θα είχε τον τρόπο να κάνει ανάλογη πορεία.

Το πρόβλημα στον «Δικέφαλο του Βορρά» ήταν η ενίσχυση του ρόστερ που ουσιαστικά δεν έγινε ποτέ. Ο ΠΑΟΚ που δεν είχε τους Γιαννούλη και Τζόλη, οι οποίοι τον ανέβαζαν επίπεδο, δεν κοίταξε να ενισχυθεί ουσιαστικά και να λύσει τα χέρια του Λουτσέσκου. Ουσιαστικά περίμεναν στη διοίκηση ότι με οποιοδήποτε υλικό ο Ρουμάνος τεχνικός θα έκανε τη δουλειά που έπρεπε.

Τα πράγματα ωστόσο δεν κύλησαν και τόσο καλά, καθώς ο ΠΑΟΚ εμφάνιζε προβλήματα και άρχισε από νωρίς να χάνει έδαφος. Τελικά στην πορεία ο σύλλογος προσέλαβε τεχνικό διευθυντή, έφερε πίσω τον Λέο Ζαμπά και σιγά-σιγά άρχισε να ανεβάζει στροφές και να δείχνει εικόνα μαζεμένης και σοβαρής ομάδας.

Κάπως έτσι ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 34 πόντους (11 νίκες, 1 ισοπαλία, 5 ήττες) και θα προσπαθήσει να κυνηγήσει το θαύμα της κορυφής. Πάντως σύμφωνα με τις εταιρείες στοιχήματος οι Θεσσαλονικείς δεν είναι φαβορί για μια τέτοια ανατροπή.

ΑΕΚ: Για μία ακόμη χρόνια εγκλωβισμένη στις λάθος αποφάσεις της
Η ΑΕΚ για μία ακόμα χρονιά προσπάθησε να μπει δυναμικά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, όμως και πάλι οι φίλαθλοί της ήταν στο ίδιο έργο θεατές. Η Ένωση πλήρωσε τα λάθη της στο σχεδιασμό και τελικά έμεινε αρκετά πίσω με τις πιθανότητες να είναι πια ελάχιστες.

Το σερί που θέλει την ΑΕΚ να ξεκινάει με έναν προπονητή τη χρονιά και στην πορεία να την τελειώνει με άλλον διατηρήθηκε και φέτος, καθώς ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς αποχώρησε κι έδωσε τη θέση του στον Αργύρη Γιαννίκη. Ουσιαστικά μία ακόμα σεζόν που ο σύλλογος προσέλαβε προπονητή στη μέση της σεζόν περίπου, δίχως να έχει κάνει εκείνος προετοιμασία και δίχως οι παίκτες να είναι επιλογές του.

Μπορεί ο Γιαννίκης να έδωσε μια αύρα στην Ένωση και να πήρε ορισμένα αποτελέσματα απ’ αυτό και μόνο, ωστόσο τα προβλήματα δε γίνεται να λυθούν από τη μία στιγμή στην άλλη. Το ρόστερ της ΑΕΚ έχει σημαντικά κενά και η ομάδα ήταν ήδη αδούλευτη. Όλο αυτό έχει οδηγήσει τους κιτρινόμαυρους στην τρίτη θέση με 33 πόντους (10 νίκες, 3 ισοπαλίες, 4 ήττες) και στο -10 από τον Ολυμπιακό.

Η εικόνα της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη δε δείχνει ικανή ν’ ανατρέψει την κατάσταση και ο ρεαλιστικός στόχος για την ΑΕΚ, πέρα του Κυπέλλου, είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Παναθηναϊκός: Βελτίωσε την εικόνα του ο Γιοβάνοβιτς αλλά έχει ταβάνι
Η έλευση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι έφεραν έναν άλλον αέρα στο τριφύλλι. Είναι δεδομένο πως οι πράσινοι βελτίωσαν αισθητά την εικόνα τους σε σχέση με την περασμένη σεζόν, ωστόσο συνεχίζουν να έχουν ταβάνι.

Η πρόσληψη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποδείχθηκε πολύ σωστή από πλευράς Παναθηναϊκού καθώς ο Σέρβος τεχνικός σήκωσε αμέσως μανίκια και έπιασε δουλειά με σκοπό να δώσει ταυτότητα στην ομάδα. Σ’ ένα βαθμό μπορούμε να πούμε ότι τα έχει καταφέρει, καθώς οι πράσινοι έχουν ανέβει επίπεδο σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Ωστόσο το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός που είναι χρόνια στην αφάνεια δε γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη να διεκδικήσει και να κατακτήσει την κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι πράσινοι φαίνεται πως έχουν ταβάνι κι αυτό φτάνει μέχρι την πρώτη τετράδα και την επιστροφή τους στην Ευρώπη. Ο συγκεκριμένος στόχος μόνο εξασφαλισμένος δεν είναι όμως είναι ο πλέον ρεαλιστικός.

Ο Παναθηναϊκός μετά το πέρας 18 αγώνων βρίσκεται στην τέταρτη θέση έχοντας 30 βαθμούς (9 νίκες, 3 ισοπαλίες, 6 ήττες) κι αυτό που θα επιδιώξει να κάνει από εδώ και πέρα είναι ν’ αρχίσει να νικάει εκτός έδρας ματς. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε την αρχή με τον Ιωνικό κι ελπίζει να έχει συνέχεια. Αν βελτιώσει αυτό το στοιχείο, τότε η τετράδα θα είναι πολύ κοντά στο να επιτευχθεί.

Άρης: Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί
Για τον Άρη ισχύει ακριβώς η παροιμία ότι η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και αυτό από μόνο του ήταν τεράστιο εμπόδιο για την υλοποίηση των στόχων του μετέπειτα.

Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ φέτος προσπάθησε να ενισχύσει το ρόστερ της ομάδας και να βοηθήσει τον Άκη Μάντζιο να βρει λύσεις ώστε ο σύλλογος να καλύψει γρήγορα το -6 και να μπορέσει να κοιτάξει μπροστά. Ο Άρης μπορεί να έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα, όμως στην πορεία άρχισαν να βγαίνουν τα προβλήματα, τα οποία μεγάλωσαν με την έναρξη του Copa Africa.

Η απουσία του Αμπουμπακάρ Καμαρά στο Copa Africa ουσιαστικά έβγαλε στην επιφάνεια ένα από τα βασικότερα προβλήματα του Άρη, το οποίο ήταν το εύκολο γκολ. Η ομάδα του Μάντζιου το 2022 δεν έχει σκοράρει στο πρωτάθλημα και συνεπώς χάνει πολύτιμο έδαφος για τη μάχη της 6αδας.

Ο Άρης ήταν δεδομένο πως δε θα κυνηγούσε πρωτάθλημα, πέρυσι έκανε πρωταθλητισμό για ένα διάστημα, ωστόσο κανείς δεν περίμενε ότι θα παρουσιαστεί τόσο κατώτερος σε σχέση μ’ ένα χρόνο πριν και θα κινδυνεύει ακόμα και να μην μπει στην πρώτη εξάδα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα