Ιωνικός – Παναθηναϊκός 0-1: Πέρασε με Αϊτόρ από τη Νίκαια

Ιωνικός – Παναθηναϊκός 0-1: Πέρασε με Αϊτόρ από τη Νίκαια

Τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του στη φετινή Superleague 1 πήρε ο Παναθηναϊκός. Το τριφύλλι επικράτησε (1-0) του Ιωνικού, επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά από δυο αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και δείχνει να… εδραιώνεται στις θέσεις της τετράδας. Ο Αϊτόρ έχει εξελιχθεί σε κομβικό παίκτη του “τριφυλλιού” αυτή την περίοδο, πετυχαίνοντας το νικητήριο τέρμα στη Νίκαια. Δοκάρι οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο.

 
Με τη νίκη του αυτή στην έδρα του Ιωνικού (1-0) ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 30 βαθμούς στο βαθμολογικό πίνακα της Superlerague 1 και βρίσκεται στο -3 από την 3η ΑΕΚ, που αύριο παίζει στην έδρα του Ατρομήτου. Όσον αφορά την ομάδα της Νίκαιας, παρέμεινε στους 14 βαθμούς και στις τελευταίες θέσεις.

Οι δυο ομάδες μπήκαν “δυνατά” στην αναμέτρηση, έχοντας γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και προσπαθώντας να πάρουν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου. Ο Ιωνικός πίεσε πολύ ψηλά, αλλά έδειξε να δυσκολεύεται από τον δραστήριο Βιτάλ, παίζοντας με τρία σέντερ-μπακ. Στο 5′ το χαμηλό σουτ του Ντάλσιο έστειλε την μπάλα να περάσει για λίγο άουτ, ενώ στο 15′ το σουτ του Βιγιαφάνιες έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς ήρθε στο 17′ από τον Ιωνικό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μύγας πήδηξε στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ, δίπλα από το δεύτερο δοκάρι.

Το παιχνίδι δεν αναμενόταν εύκολο και όντως δεν ήταν, αλλά σημασία για τον Παναθηναϊκό είχε να νικήσει και το έκανε. Το γκολ του Αϊτόρ στο 38′ έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση με τον Ιωνικό εκτός έδρας, με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να εξασφαλίζει έτσι ότι δεν θα χάσει την 4η θέση μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής την Κυριακή (23/1) και παράλληλα πλησίασε την 3η ΑΕΚ στο -3 και τον 2ο ΠΑΟΚ στο -4.

Το παιχνίδι άρχισε με τους γηπεδούχους να γίνονται επικίνδυνοι σε δύο περιπτώσεις και συγκεκριμένα στο 5′ με το σουτ του Ντάλσιο που έφυγε άουτ και στο 9′ με το κόρνερ του Άοσμαν που πρόλαβε να απομακρύνει η άμυνα των φιλοξενούμενων πριν σκοράρει ο Τσιγκρίνσκι. Λίγα λεπτά μετά μάλιστα, στο 16′, ο Ιωνικός είχε και την πρώτη και μάλιστα πολύ καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Μύγα -μετά το νέο κόρνερ του Άοσμαν- που έφυγε ελάχιστα άουτ. 

Το γεγονός ότι όλα αυτά γίνονταν με την κατοχή της μπάλας να είναι 37% – 63% υπέρ των πράσινων δείχνει το πόσο δυσκολεύονταν αυτοί από το 5-3-2 των γηπεδούχων, αλλά έστω κι έτσι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρήκε τον τρόπο για να σκοράρει: Στο 38′ ο Βιγιαφάνιες σήκωσε τη μπάλα από αριστερά εντός περιοχής και ο Αϊτόρ με δυνατό σουτ έκανε το 0-1, με το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος.

Όταν άρχισε το δεύτερο, πάντως, λίγο έλειψε να γίνει το 1-1, αφού ο Μύγας στο 48′ -μετά το γύρισμα του Ντάλσιο- έκανε σουτ που βρήκε και στον Χουάνκαρ και κατέληξε στο δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης είχε νέο σουτ στο 52′ που έφυγε άουτ, για να ακολουθήσει στο 54′ η μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού με τον Βιτάλ που έφυγε στην αντεπίθεση αλλά άργησε να τελειώσει τη φάση.Οι δύο προπονητές άρχισαν τις αλλαγές, το παιχνίδι συνεχιζόταν χωρίς κάποια μεγάλη ευκαιρία και το 0-1 έμεινε ως το τέλος, με τους πράσινους να φεύγουν από τη Νίκαια με τη νίκη.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος, Κάνιας (82′ Ματσούκας), Ντάλσιο (82′ Μάναλης), Άοσμαν, Λένις (66′ Κιάκος), Τουράμ (66′ Μάντζης).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (88′ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Καρλίτος (66′ Ιωαννίδης), Βιτάλ (66′ Παλάσιος).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα