Καρεμπέ: Η Γαλλία μπορεί να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Κατάρ

Η Γαλλία έχει τα προσόντα, τη δύναμη και το ταλέντο για να διατηρήσει το τρόπαιο στο Κατάρ την επόμενη χρονιά». 
 
 Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε, μιλώντας στην ιστοσελίδα της FIFA, ο αθλητικός του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ, με αφορμή την κλήρωση για τα play-offs, υποστηρίζοντας έτσι ότι οι πετεινοί μπορούν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, καταφέρνοντας ότι η Ιταλία (1934 και 1938) και η Βραζιλία (1958-1962).

 Για τον Γάλλο πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή (1998), «ξεχωρίζουν τα ευρωπαϊκά play-offs για τo Mουντιάλ 2014 της Βραζιλίας. Πρώτον, επειδή η χώρα του συμμετείχε  και δεύτερον, γιατί αναμφισβήτητα το πιο τρομερό παιχνίδι play-off στην ιστορία των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου , έγινε στη Στοκχόλμη, όπου ένας λαμπρός  Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς επισκιάστηκε από ένα εκπληκτικό χατ-τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο».

 «Οι εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου», θυμάται ο νικητής του France 1998. «Δύο από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο εκείνη την εποχή, δύο μεγάλες προσωπικότητες που ξέρουν να δίνουν το παρών στα μεγάλα παιχνίδια, τις σημαντικές στιγμές. Ο Κριστιάνο ήταν λίγο πολύ δυνατός και πολύ ανθεκτικός για τον Ζλάταν».

 Η Γαλλία τότε, όπως και η Πορτογαλία, έπρεπε να επιβιώσει από μια αυστηρή δοκιμασία για να φτάσει στη Βραζιλία. Η ήττα με 2-0 στην Ουκρανία, με δύο γκολ από τον Μαμαντού Σακό, ενέπνευσαν τη νίκη με 3-0 που χρειάζονταν οι «μπλε».
 «Ένας ακόμα αμυντικός το έκανε ξανά...Ο Λίλιαν (Τιράμ)!», είπε ο Καρεμπέ. «Ήμασταν πίσω με 1-0 στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 εναντίον της Κροατίας, όταν η Λίλιαν βρήκε την έμπνευση να σκοράρει δύο φορές για να μας φέρει στον τελικό. Δεν σκόραρε ποτέ πριν - ή μετά - στους άλλους 141 αγώνες που έπαιξε για τη Γαλλία!
 «Και μην ξεχνάτε ότι ο Καρίμ Μπενζεμά σημείωσε το άλλο γκολ εναντίον της Ουκρανίας. Περιμένω να είναι πλήρως σε φόρμα και έτοιμος για το τελικό τουρνουά της επόμενης χρονιάς. Η ποιότητα έχει βελτιωθεί τόσο πολύ που σήμερα υπάρχουν τόσες πολλές ομάδες που μπορούν να κερδίσουν μεγάλα τουρνουά», πρόσθεσε ο Καρεμπέ. 

 «Ποιος περίμενε ότι η Δανία, που αντικατέστησε τη Γιουγκοσλαβία, θα κερδίσει το EURO 1992 ή η Ελλάδα να κάνει το ίδιο το 2004; Ποιος περίμενε ότι η Νότια Κορέα θα φτάσει στα ημιτελικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, χάνοντας μόνο από τη Γερμανία; Είναι μια συναρπαστική στιγμή και σημαίνει ότι έχει γίνει πιο δύσκολο για τις παραδοσιακά μεγάλες ομάδες από την Ευρώπη ή τη Νότια Αμερική να κερδίσουν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ή να  διατηρήσουν τον τίτλο. Όμως η  Γαλλία έχει τα προσόντα, τη δύναμη και το ταλέντο για να διατηρήσει το τρόπαιο στο Κατάρ την επόμενη χρονιά».

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα