Θιβετιανοί ακτιβιστές διοργάνωσαν ψεύτικη κηδεία της ΔΟΕ για το Πεκίνο 2022

Θιβετιανοί ακτιβιστές διοργάνωσαν ψεύτικη κηδεία της ΔΟΕ για το Πεκίνο 2022

Μια ομάδα Θιβετιανών ακτιβιστών πραγματοποίησε σήμερα ,ψεύτικη κηδεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, που θα διεξαχθούν στην Κίνα το διάστημα 4-20 Φεβρουαρίου 2022.

 Οι διαδηλωτές κρατούσαν ένα μαύρο φέρετρο που έφερε τους Ολυμπιακούς κύκλους και τις ημερομηνίες 1894 - έτος ίδρυσης της ΔΟΕ - και 2021, ενώ άνοιξαν θιβετιανές σημαίες και ένα πανό που έγραφε: «Μποϊκοτάρετε το Πεκίνο 2022».

 «ΔΟΕ, είσαι νεκρή για εμάς σήμερα, εξαιτίας όσων έχεις κάνει επανειλημμένα» είπε ο Τσέμι Λάμο, Θιβετανό-Καναδός ακτιβιστής που συνελήφθη επίσης τον Οκτώβριο, επειδή διατάραξε την τελετή αφής της Φλόγας για το «Πεκίνο 2022» στην αρχαία Ολυμπία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters.
 «Οι Θιβετιανοί σας ζητούν να διορθώσετε τις ενέργειές σας και όμως δεν έχετε αλλάξει. Έτσι από τώρα και στο εξής δεν θέλουμε πια να κάνουμε τίποτα μαζί σας και τώρα καλούμε τις διεθνείς κυβερνήσεις να καλέσουν σε μποϊκοτάζ».

 Το Πεκίνο είναι η πρώτη πόλη που θα έχει φιλοξενήσει τόσο τους Θερινούς όσο και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα