Ντούσαν Ίβκοβιτς: Θλίψη στο παγκόσμιο μπάσκετ για τον θάνατό του. Αντιδράσεις

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, ένας από τους σπουδαιότερους ανθρώπους του αθλητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.
Ο δάσκαλος, όπως τον αποκαλούσαν, αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας και τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου όπου ξεψύχησε το πρωί, μετά από επιπλοκή που παρουσιάσθηκε στη λειτουργία των πνευμόνων του.

Μοίρασε την ζωή του σε Σερβία και Ελλάδα, την πρώτη και την δεύτερη πατρίδα του, όπου πρωτοήλθε για το 1980 για τον Αρη στον οποίο έμεινε για μία διετία.

Συνέδεσε άρρηκτα το όνομα του με τον Ολυμπιακό, τον οποίο καθοδήγησε συνολικά για 5 χρόνια, κατακτώντας 2 φορές την Ευρωλίγκα, 2 Πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα.

Πήρε ακόμα το Κύπελλο Σαπόρτα και 2 Κύπελλα Ελλάδας με την ΑΕΚ ενώ στέφθηκε Πρωταθλητής με τον ΠΑΟΚ.

Σήκωσε ευρωπαϊκά τρόπαια και με την Παρτιζάν όπως και με την Δυναμό Μόσχας ενώ πανηγύρισε ακόμα 7 τίτλους σε συλλογικό επίπεδο σε Γιουγκοσλαβία, Ρωσία, Τουρκία.

Με την Εθνική Γιουγκοσλαβίας, πήρε ασημένιο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, χρυσό σε 1 Παγκόσμιο και 3 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Το 2017 τιμήθηκε από την Ευρωλίγκα με τον τίτλο «legend».

Οι αντιδράσεις για την απώλεια Ίβκοβιτς

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών σήμερα το πρωί, συγκλονίζοντας το παγκόσμιο μπάσκετ. Ο θρυλικός προπονητής που κατέκτησε τα πάντα σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, απεβίωσε στη Σερβία μετά από πρόβλημα στους πνεύμονες, με την ΚΑΕ Ολυμπιακός να αποχαιρετά τον προπονητή που έφερε 2 ευρωπαϊκά στον σύλλογο.

Οι ερυθρόλευκοι με ανακοίνωση τους έστειλαν τα συλλυπητήρια τους για την τεράστια απώλεια του «Ντούντα» τονίζοντας πως «είναι συντετριμμένοι και πως έφυγε ο μεγαλύτερος όλων».

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ερυθρόλευκη ΚΑΕ:

«Η «ερυθρόλευκη» οικογένεια είναι συντετριμμένη. Ο μεγαλύτερος προπονητής του Ολυμπιακού και ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, ο τεράστιος Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν είναι πια κοντά μας.

Ο Ντούντα του Θρύλου έκανε το μεγάλο ταξίδι και άφησε πίσω του ένα τεράστιο κενό. Τέτοιες ώρες τα λόγια είναι φτωχά…

Η σκέψη μας είναι με την οικογένειά του.

Δάσκαλε σε ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερες.

Θα σε θυμόμαστε για πάντα.

Καλό ταξίδι Θρυλικέ Ντούντα…».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο Αρης.

Σημειώνεται ότι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς διατηρούσε σπίτι στην Ελλάδα και ερχόταν συχνά στην πατρίδα μας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα