Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με σκόρερ τον Πέδρο Κόντε νίκησε με 1-0 εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας και στα δυο ημίχρονα την κατοχή της μπάλας ήταν αδύναμος να μετουσιώσει την υπεροχή, αυτή αφού τα λάθη στις τελικές προσπάθειες ήταν επαναλαμβανόμενα και το αργό κέντρο δεν μπορούσε να αξιοποιήσει σε καμιά περίπτωση την διάθεση των απομονωμένων επιθετικών.

Στο 36′ ο Σφιντέρσκι με τακουνάκι τροφοδότησε τον Καγκάβα αλλά ο Λοντίγκιν έγκαιρα επενέβη και μπλόκαρε την μπάλα. Ο ΠΑΟΚ είχε καλή προσπάθεια και στο 41′ με σουτ του Σφιντέρσκι, που μπλόκαρε πάλι ο καλός Λοντίγκιν.

Στο 45΄από λάθος του Τέϊλορ, ο Κόντε έγινε κάτοχος της μπάλας και μεταβίβασε στον Σνάϊντερ αλλά το σουτ του τελευταίου έδιωξε σε κόρνερ ο Ζίφκοβιτς.
Με αυξημένες αξιώσεις παρατάχθηκε στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ αξιώνοντας με πιεστική τακτική το γκολ.

Στο 58΄ ο Σφιντέρσκι έστειλε δυνατό σουτ στην εστία των Ηπειρωτών αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε σε κόρνερ στην πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια των Θεσσαλονικέων.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεσή τους στην άμυνα του ΠΑΣ και ένα λεπτό πριν αποχωρήσει ο Καγκάβα έχασε ευκαιρία για γκολ, αδυνατώντας να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν.

Στο 74΄από φάουλ του Κούρτιτς η μπάλα πέρασε εκατοστά δίπλα από τα δοκάρια του Λοντίγκιν και με την πίεση να αυξάνει από τους γηπεδούχους. Ταυτόχρονα οι Γιαννιώτες οπισθοχώρησαν στο μισό δικό τους γήπεδο με το παιχνίδι να έχει μονόπλευρη εξέλιξη.

Στο 86′ ο Ζίφκοβιτς έκανε τραγικό λάθος αδυνατώντας  να διώξει την μπάλα με τα πόδια σε πισωγύρισμα του Κρέσπο και ο Κόντε που ¨”είδε” την φάση προχώρησε και πλάσαρε στην εστία, στέλνοντας τη μπάλα, αρχικά στο αριστερό δοκάρι του ΠΑΟΚ και στην συνέχεια στα δίχτυα του Δικεφάλου για το 0-1 που “πάγωσε” την Τούμπα.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αργολίδας)
Κίτρινες: Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Εραμούσπε, Πέρσμαν,

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):  Ζ. Ζίφκοβιτς, Βιεϊρίνια (74΄ Σίντκλεϊ), Τέϊλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Αουγκούστο (62′ Κούρτιτς), Σβαμπ, Μουργκ (74΄Ακπομ), Μπίσεσβαρ, Καγκάβα (61′ Μιτρίτσα), Σφιντέρσκι.

ΠΑΣ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πέρσμαν, Καραχάλιος, Γκαρντάφσκι, Ντομίνγκες, Σνάϊντερ (90΄Λόλης), Κόντε (91΄ Μιλιντσεάνου), Περέα (80′ Μορέϊρα).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα