Βάρχολμ: Νιώθω άδειος μετά το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ εμπόδια

Βάρχολμ: Νιώθω άδειος μετά το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ εμπόδια

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στα 400μ εμπόδια, Κάρστεν Βάρχολμ, παραδέχεται ότι το απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ του στο Τόκιο τον άφησε λίγο άδειο, καθώς επανεκτίμησε τους μελλοντικούς του στόχους σε άλλα αγωνίσματα ώστε να συνεχίσει να έχει κίνητρο στο στίβο. 

Ο Νορβηγός σπρίντερ κέρδισε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων σε 45.94 κι έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος που τερμάτισε κάτω από τα 46 δευτερόλεπτα, αλλά εν μέσω της χαράς του ήρθε επίσης και η διαπίστωση ότι τώρα είχε επιτύχει τους στόχους του στα εμπόδια και στο μέλλον θα πρέπει να στραφεί σε άλλα αγωνίσματα. 

«Είχα επικεντρωθεί τόσο πολύ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και όταν πετύχεις όλα αυτά που ονειρεύεσαι, γίνεσαι ευτυχισμένος αλλά και άδειος. Όλα όσα έχεις εργαστεί και έχεις κίνητρο να πετύχεις έχουν τελειώσει», είπε στους δημοσιογράφους πριν από τη Weltklasse Zurich Diamond League την Τετάρτη.

«Πρέπει να συνηθίσω σε αυτό και να συνεχίσω να ασκώ πίεση στον εαυτό μου. Αυτός είναι ο λόγος που επιστρέφω προσπαθώντας να τρέξω ξανά και στο μέλλον θα δοκιμάσω κάποια διαφορετικά αγωνίσματα, γιατί πάντα μου αρέσει να έχω μια νέα πρόκληση. Είναι μια ψυχική διαδικασία για να επιτύχεις όλους τους στόχους σου», πρόσθεσε.

Ο πρώην αθλητής των Συνθέτων έχει τρέξει ήδη στα 400μ μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν και απογοήτευσε στη Λοζάνη τον περασμένο μήνα, και σκέφτεται να δοκιμάσει στο τριπλούν και στα 800μ.

«Τα εμπόδια θα είναι πάντα το βασικό μου αγώνισμα, μου αρέσει να το κάνω και να προπονούμαι γι' αυτό, αλλά και τα (απλά) 400μ θα είναι κάτι ωραίο. Δεν είμαι σίγουρος πόσο γρήγορα μπορώ να πάω, αλλά γι' αυτό αγωνιζόμαστε, για να το μάθουμε», είπε. «Είμαι πάντα περίεργος. Μου λείπει να κάνω διαφορετικά γεγονότα. Θα ήθελα να δοκιμάσω και άλλα πράγματα, αν και πάντα φοβάμαι να μην τραυματιστώ», κατέληξε.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα