Ο Μέσι κόντρα στη Βολιβία θα προσπαθήσει να σπάσει δύο ρεκόρ του Πελέ

Ο Μέσι κόντρα στη Βολιβία θα προσπαθήσει να σπάσει δύο ρεκόρ του Πελέ

Δύο νέες προκλήσεις έχει μπροστά του ο Λιονέλ Μέσι, στις οποίες θα κληθεί να «απαντήσει», όταν τα ξημερώματα της Παρασκευής η Αργεντινή υποδεχθεί στο Μπουένος Αϊρες τη Βολιβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

 Στο παιχνίδι αυτό ο «ψύλλος» θα επιχειρήσει να «σπάσει» δύο ρεκόρ που κατέχει ο Πελέ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα της Αργεντινής marketingregostrado.

 Ο Αργεντινός διεθνής επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν είναι ο πρώτος σκόρερ της εθνικής ομάδας της χώρας του με 76 τέρματα, μόλις ένα λιγότερο από τα γκολ που σημείωσε ο Πελέ με τη Βραζιλία.
 Έτσι, κόντρα στη Βολιβία, ο Μέσι μπορεί να φτάσει το ρεκόρ του Βραζιλιάνου και επίσης να γίνει ο πρώτος σκόρερ μεταξύ των ομάδων που έχουν κατακτήσει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

 Μέχρι στιγμής, ο Πελέ προηγείται σε αυτή την κατάταξη με 77 γκολ, ακολουθούμενος από τον Μέσι (Αργεντινή/76 γκολ), τον Μίροσλαβ Κλόζε (Γερμανία/71), τον Λουίς Σουάρες (Ουρουγουάη/64), τον Νταβίντ Βίγια (Ισπανία/59) και τον Γουέιν Ρούνεϊ (Αγγλία/53).

 Τα προσεχή παιχνίδια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στη ζώνη της Νότιας Αμερικής, τα οποία είναι προγραμματισμένα να γίνουν ξημερώματα Παρασκευής (10/9) έχουν ως εξής:

Ουρουγουάη-Ισημερινός

Παραγουάη-Βενεζουέλα

Κολομβία-Χιλή

Αργεντινή-Βολιβία

Βραζιλία-Περού
 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες):

 1. Βραζιλία   21 (7αγ.)

 2. Αργεντινή  15 (7αγ.)

 3. Ισημερινός 13

 4. Ουρουγουάη 12

 5. Κολομβία   10

 6. Παραγουάη   8

 7. Περού       8

 8. Χιλή        7

 9. Βολιβία     6

10. Βενεζουέλα  4

Οι πρώτες τέσσερις ομάδες παίρνουν το «εισιτήριο» για την τελική φάση του Μουντιάλ του 2022, ενώ η πέμπτη θα δώσει αγώνες μπαράζ για την πρόκριση.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα