Νεκρή 18χρονη πυγμάχος μετά από τις γροθιές εντός ρινγκ

Νεκρή 18χρονη πυγμάχος μετά από τις γροθιές εντός ρινγκ

Κατέρρευσε το Σάββατο, 29 Αυγούστου, η 18χρονη πυγμάχος από το Μεξικό, Ζανέτ Ζακάριας Ζαπάτα, εντός ρινγκ, μετά από τις γροθιές που δέχθηκε από την αντίπαλό της στον αγώνα, Μαρί-Πιερ Χόουλ. Η Ζαπάτα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση και τελικά κατέληξε.

Η είδηση του θανάτου της 18χρονης Μεξικανής έχει προκαλέσει σοκ στον χώρο της πυγμαχίας. Η Ζαπάτα έλαβε μέρος στο γκαλά πυγμαχίας Groupe Yvon Michel (GYM), που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στο Μόντρεαλ, χάνοντας από την Καναδή, Μέρι Πιερ Χουλ, στον τέταρτο γύρο.

Η άτυχη αθλήτρια κατέρρευσε στο ρινγκ μετά το τεχνικό νοκ άουτ που δέχτηκε από την Μαρί-Πιερ Χόουλ (δέχτηκε ένα δυνατό σερί γροθιών) και αποχώρησε από το ρινγκ σε φορείο, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Πέντε μέρες μετά, κατέληξε. «Με μεγάλη θλίψη και οδύνη, μάθαμε, από εκπρόσωπο της οικογένειάς της, ότι η Ζανέτ Ζακάριας Ζαπάτα, πέθανε σήμερα το απόγευμα στις 3:45 μ.μ.», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ομίλου «Yvon Michel», που προωθούσε την νεαρή Μεξικανή πυγμάχο. «Ολόκληρη η ομάδα του Yvon Michel Group είναι εξαιρετικά αναστατωμένη από αυτήν την οδυνηρή είδηση», προστίθεται στην ανακοίνωση από την εταιρεία, ενώ η Χουλ, σε ανάρτηση της την περασμένη Δευτέρα στο Facebook, έγραψε: «Η πυγμαχία εμπεριέχει πολλούς κινδύνους. Είναι η δουλειά μας, το πάθος μας. Ποτέ, όμως, δεν έχω πρόθεση να τραυματίσω σοβαρά κάποια αντίπαλο».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα