Παναθηναϊκός: Πράσινος για τρια χρόνια ο Παλάσιος. Το grand finale 12 λεπτά πριν την εκπνοή

Παναθηναϊκός: Πράσινος για τρια χρόνια ο Παλάσιος. Το grand finale 12 λεπτά πριν την εκπνοή

Η σπουδαία μεταγραφή του Σεμπάστιαν Παλάσιος στον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε με τους πράσινους να προλαβαίνουν την προθεσμία και να κάνουν δικό τους τον 29χρονο εξτρέμ. 

Λίγο πριν το νήμα και το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τη σπουδαιότερη μεταγραφή του για τη σεζόν 2021-22 με τον 29χρονο Αργεντινό ετξρέμ της Ιντεπεντιέντε να είναι πλέον παίκτης των πράσινων αντί 1.750.000 δολαρίων ή 1,5 εκατ. ευρώ ενώ συν τις εφορίες που θα πληρώσει το τριφύλλι θα ξεπεράσει τα 2 εκατ. ευρώ.

Η Πατσούκα ήταν αυτή που έδωσε την τελική της έγκριση για την παραχώρηση του Παλάσιος καθώς τα βρήκε με τους Αργεντινούς ώστε να πάρει αυτή 950.000 δολάρια και να κρατήσει η Ιντεπεντιέντε 800.000 δολάρια καθώς οι Αργεντινοί όφειλαν κάποια επιπλέον χρήματα στην ομάδα του Μεξικό.

Ο Παναθηναϊκός είχε κάνει την προσφορά του, είχε πει πως δεν πρόκειται να δώσει παραπάνω και άφησε τις δύο ομάδες να τα βρουν. Αυτό έγινε και ο 29χρονος εξτρέμ θα ανήκει στο τριφύλλι για τα επόμενα τρία χρόνια καθώς το συμβόλαιο του θα έχει διάρκεια έως το 2024.

Στο τριφύλλι πλέον παλεύουν ώστε να έρθει το δυνατόν συντομότερο ο Παλάσιος στην Αθήνα, το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο και να ενταχθεί στις προπονήσεις του τριφυλλιού.

Ο 29χρονος Αργεντινός έχει γεννηθεί στις 20 Ιανουαρίου 1992, μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις της επίθεσης αλλά κυρίως στα άκρα ενώ μεταξύ άλλων έχει παίξει στη Μπόκα Τζούνιορς, τη Νιούελς, την Ταγέρες και την Ιντεπεντιέντε ενώ έχει περάσει και από την Πατσούκα στο Μεξικό.

Στο φετινό πρωτάθλημα είναι βασικός και αναντικατάστατος έχοντας παίξει σε εννιά αιχνίδια της ομάδας του και έχει μοιράσει τέσσερις ασίστ. Με τη φανέλα της Ιντεπεντιέντε, από το 2019 μέχρι σήμερα, έχει αγωνιστεί σε 50 ματς με 6 γκολ και 6 ασίστ.

Βήμα προς βήμα η μάχη του Παναθηναϊκού μέχρι την οριστική συμφωνία με της Ιντεπεντιέντε και Πατσούκα για την αγορά του Παλάσιος και την έγκαιρη online κατάθεση όλων των εγγράφων στην πιο ακριβή "πράσινη" μεταγραφή των τελευταίων 12 ετών.

 
Ο Παναθηναϊκός έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια τον κόσμο του σε μεταγραφικά θρίλερ, με κινήσεις που ολοκληρώνονται ή δεν ολοκληρώνονται, κυριολεκτικά την ύστατη ώρα. Ετούτη τη φορά όμως, η όλη διαδικασία μέχρι τo happy end με τη μεγάλη μεταγραφή του Σεμπαστιάν Παλάσιος, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς ολοκληρώθηκε και τυπικά μέσα στο σύστημα TMS (Transfer Matching System) στις 23:48 της Τρίτης (31/08). Ήτοι 12 λεπτά πριν κλείσει το θερινό, μεταγραφικό "παράθυρο"!

Πως φτάσαμε σ’ αυτό το αγχωτικό φινάλε; Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην όλη διαδικασία ήταν η διαφωνία ανάμεσα στην Ιντεπεντιέντε και την Πατσούκα, για την οφειλή της πρώτης προς τους Μεξικανούς απ’ τη συμφωνία της μεταγραφής του παίκτη το 2019. Κάτι που δεν είχε να κάνει με τον Παναθηναϊκό, αλλά λίγο έλειψε -αρχικά στη διαπραγμάτευση κι εν συνεχεία στην τελική ευθεία- να... τινάξει τη μεταγραφή του Παλάσιος στον αέρα.

Η Ιντεπεντιέντε είχε αγοράσει το 50% των δικαιωμάτων του 29χρονου εξτρέμ το 2019 αντί 2,3 εκατ. δολαρίων (1.950.000 ευρώ) με όρο για την καταβολή 1 εκατ. δολαρίων ακόμη (847.000 ευρώ), για υποχρεωτική αγορά ενός επιπλέον ποσοστού 25%, εφόσον ο Παλάσιος αγωνιζόταν στο 65% των αγώνων της τα επόμενα δύο χρόνια. Το ποσό αυτό δεν καταβλήθηκε ποτέ, όμως για να προχωρήσει το deal με τον Παναθηναϊκό η Πατσούκα αξίωνε να εξοφληθούν πρώτα τα... χρωστούμενα.

Όλο αυτό ήταν το βασικό "αγκάθι" που φρέναρε για μέρες το όλο θέμα, μολονότι οι πράσινοι είχαν συμφωνήσει σε όλα αρχικά με τον παίκτη για 3ετές συμβόλαιο (με αποδοχές κοντά στις 600.000 ευρώ) κι εν συνεχεία με την Ιντεπεντιέντε για το ποσό του 1,1 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του.

Ο Παναθηναϊκός είχε δώσει διορία στα δύο κλαμπ να τα βρουν μεταξύ τους, έχοντας βάλει στο... τραπέζι της διαπραγμάτευσης συνολικά 1.750.000 δολάρια (1.482.000 ευρώ) για την αγορά του παίκτη. Από το βράδυ της Κυριακής (29/08) το όλο θέμα άρχισε να… ξεκολλάει, όμως υπήρχε κι ακόμη ένα πρόβλημα. Η μεγάλη διαφορά ώρας με Αργεντινή και Μεξικό, που οδηγούσε τις συζητήσεις εντός συγκεκριμένων χρονικών ζωνών από το βράδυ μέχρι πολύ αργά μετά τα μεσάνυχτα.

Η παρέμβαση του Παναθηναϊκού και το deal
Στις 18:00 της Τρίτης (31/08), με παρέμβαση του Παναθηναϊκού -που είχε όλους τους λόγους για να αποσυρθεί από την υπόθεση απ’ τη στιγμή που οι άλλες δύο ομάδες κωλυσιεργούσαν, αλλά δεν το έκαναν- το θέμα ξεμπλόκαρε οριστικά. Και υπήρξε deal ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Η Ιντεπεντιέντε συμφώνησε να "ρίξει" τα δικά της χρήματα στις 800.000 δολάρια (677.000 ευρώ), καλύπτοντας ένα μέρος της οφειλής προς την Πατσούκα που πήρε 950.000 δολάρια (805.000 ευρώ). Παράλληλα ο Παναθηναϊκός έδωσε ένα ποσοστό 20% από τα δικαιώματα του Παλάσιος στους Αργεντινούς, ενώ συμφώνησε να πληρώσει τους φόρους της μεταγραφής και των ρημάτων μετακίνησης του παίκτη, που φτάνουν περίπου τις 450.000 ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος της μετακίνησης του Παλάσιος λίγο κάτω από τα 2 εκατ. ευρώ!

Από εκεί και πέρα όμως, ξεκίνησε μία άλλη μάχη" Η μάχη με το χρόνο, για να προλάβει το "τριφύλλι" τις προθεσμίες κατάθεσης των εγγράφων στο TMS. Διότι καλή η συμφωνία ανάμεσα στα τρία κλαμπ, όμως η όλη διαδικασία προετοιμασίας των χαρτιών που χρειάζονταν ήταν πολύ χρονοβόρα και χρειαζόταν μεγάλο συντονισμός σε Ελλάδα, Αργεντινή και Μεξικό.

Η ώρα περνούσε πολύ αγχωτικά, την ώρα που στην Αργεντινή και στην Ελλάδα όλοι πλέον μιλούσαν για οριστική συμφωνία. Όμως έπρεπε να προλάβουν οι πράσινοι τις προθεσμίες, έχοντας αμυδρά στην άκρη του μυαλού τους κι όσα έγιναν στις 31 του περασμένου Γενάρη, όταν η μεταγραφή του Κολομβιανού Μεντόσα από την Αμιάν, "τσάκισε" την τελευταία στιγμή για λίγα λεπτά...

Το... grand finale 12 λεπτά πριν την εκπνοή
Λίγο μετά τις 23:00 το TMS της ΕΠΟ άνοιξε για τη μεταγραφή του Παλάσιος και ο Παναθηναϊκός άρχισε να περνάει online όλα τα απαιτούμενα έγγραφα. Από το διαβατήριο του παίκτη και τα υπογεγραμμένα συμβόλαια μαζί του, μέχρι τα μεταφρασμένα συμβόλαια με τα άλλα δύο κλαμπ.

Κι αυτός ήταν κι ο λόγος που οι πράσινοι δεν επιβεβαίωναν την τυπική ολοκλήρωση της μεταγραφής του Αργεντινού εξτρέμ (παρότι είχαν κυκλοφορήσει ήδη δημοσιεύματα περί οριστικού deal σε όλα), μέχρι να κατατεθεί και το τελευταίο έγγραφο.

Αυτό έγινε μόλις στις 23:48, όταν κατατέθηκε στο σύστημα και η τυπική επικύρωση από τις Ιντεπεντιέντε και Πατσούκα της μεταξύ τους συμφωνίας για την περίφημη οφειλή, ολοκληρώνοντας με... πανηγυρικό τρόπο την όλη αγχωτική διαδικασία και το super deal για τη μεταγραφή του Παλάσιος για την οποία δούλεψαν ταυτόχρονα ένα σωρό άνθρωποι στα γραφεία της ΠΑΕ, μέχρι να οριστικοποιηθεί κάθε λεπτομέρεια.

Ο Παλάσιος αναμένεται στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής (03/09) ή το πρωί του Σαββάτου (04/09) για να επισφραγίσει τη μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό, στην ακριβότερη μεταγραφή ποδοσφαιριστή στο "τριφύλλι" τα τελευταία 12 χρόνια, που μαζί με το συμβόλαιό του και την εφορία στην επόμενη τριετία, θα ξεπεράσει τα 4,3 εκατ. ευρώ!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα