Η πρόεδρος της Τανζανίας προκαλεί: Οι γυναίκες που παίζουν ποδόσφαιρο είναι σαν άντρες

Η πρόεδρος της Τανζανίας προκαλεί: Οι γυναίκες που παίζουν ποδόσφαιρο είναι σαν άντρες

Η Σάμια Σουλουχού Χασάν, είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Τανζανίας αποτελώντας σύμβολο ελπίδας για τις γυναίκες, όχι μόνο της χώρας, αλλά και ολόκληρης της αφρικανικής Ηπείρου. Όλα αυτά τουλάχιστον μέχρι σήμερα που οι δηλώσεις της για τις γυναίκες που παίζουν ποδόσφαιρο προκάλεσαν οργή και κάνουν το γύρο διαδικτύου.

Η πρόεδρος έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις με δηλώσεις που έκανε για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της χώρας και συγκεκριμένα για την εμφάνιση των αθλητριών και τις… πιθανότητες που έχουν να παντρευτούν.

Η 61χρονη πρόεδρος της Τανζανίας δήλωσε όταν ρωτήθηκε για τις επιδόσεις της ομάδας Κ23 της χώρας, πως «Αν και κάνουν περήφανη τη χώρα με όσα έχουν καταφέρει, η ζωή είναι δύσκολη μετά την απόσυρση των αθλητών, ειδικά για τις γυναίκες. Αν φέρουμε εδώ τις παίκτριες, ειδικά αυτές που έχουν επίπεδο στήθος, θα νομίζει κανείς πως είναι άντρες. Πολλές αθλήτριες είναι παντρεμένες, όμως έτσι όπως είναι αυτές, ο γάμος είναι ένα όνειρο».

Η αντίδραση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, της αντιπολίτευσης αλλά και της φίλαθλης κοινότητας ήταν άμεση χαρακτηρίζοντας ντροπιαστικές τις δηλώσεις για τις γυναίκες παγκοσμίως και ζητώντας εξηγήσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα