Ολυμπιακοί Αγώνες: Σπουδαία πρόκριση για Μπούρμπου και Κυρίδου – Αποκλείστηκε ο Τσιτσιπάς

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σπουδαία πρόκριση για Μπούρμπου και Κυρίδου – Αποκλείστηκε ο Τσιτσιπάς

Με μία συγκλονιστική κούρσα η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου στα ημιτελικά της δικώπου άνευ πηδαλιούχου τερμάτισαν στην πρώτη θέση και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος που θα διεξαχθεί στις τρεις και μισή τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Μάλιστα το ελληνικό δίδυμο έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με 6:48.70, ωστόσο η Νέα Ζηλανδία στην 2η ημιτελική κούρσα το βελτίωσε με 6:47:41.

Ένας τραυματισμός στο γόνατο στο τέλος του δεύτερου σετ στέρησε από τον Στέφανο Τσιτσιπά την ευκαιρία να περάσει στους «8» του Ολυμπιακού τουρνουά τένις. Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε 2-1 σετ (6-2, 6-7, 2-6) από τον Γάλλο Ουγκό Ουμπέρ.

Ωστόσο, Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς δε δυσκολεύτηκαν απέναντι στην Γκαμπριέλα Νταμπρόφσκι και τον Φέλιξ Οζέ Αλιασίμ, καθώς επικράτησαν με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και πήραν έτσι την πρόκριση για το β’ γύρο του διπλού μεικτού των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα δύο Ελληνόπουλα δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στο σύνολο του Καναδά και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, όπου τους περιμένουν η Άσλεϊ Μπάρτι και ο Φράνκλιν Πιρς από την Αυστραλία.

Στην ιστιοπλοΐα στα 470 στους άνδρες οι Μάντης/Καγιαλής βρίσκονται στην 7η θέση. Στις γυναίκες οι Τσουλφά και Σπανάκη είναι στην 13η θέση. Η Αιμιλία Τσουλφά έγραψε ιστορία, καθώς σε ηλικία 48 ετών και 13 ημερών έγινε η μεγαλύτερη Ελληνίδα που αγωνίζεται σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην ιστιοσανίδα ο Βύρων Κοκκαλάνης είναι στη 13η θέση και η Δίβαρη 19η. Στα Φιν ο Μιτάκης υποχώρησε στη 10η θέση.

Στο τζούντο η Ελισάβετ Τελτσίδου στα -70κ. πάλεψε αλλά αποκλείστηκε στα ρεπεσάζ από τη Γερμανίδα Τζοβάνα Σοτσιμάρο.

Σημειώνεται ότι στον πίνακα των μεταλλίων προηγούνται Κίνα και Ιαπωνία που έχουν από 11 χρυσά, ενώ ακολουθούν οι ΗΠΑ με 10.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα