Τόκιο 2021: Οι ελληνικές συμμετοχές στο αυριανό πρόγραμμα

Τόκιο 2021: Οι ελληνικές συμμετοχές στο αυριανό πρόγραμμα

Μεγάλο ενδιαφέρον, σε ότι αφορά τις ελληνικές συμμετοχές, έχει και το αυριανό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ξεχωρίζουν τα παιχνίδια των Στέφανου Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη αλλά και η προσπάθεια που θα κάνει ο Παναγιώτης Γκιώνης για να προκριθεί για πρώτη φορά στους «16», στο απλό της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης (04.00) θα είναι ο πρώτος από ελληνικής πλευράς που θα αγωνιστεί αύριο στη διοργάνωση της Ιαπωνίας. Το εμπόδιο του για την πρόκριση στους «16» ακούει στο όνομα Τζεούνγκ Γιουκ Σικ, είναι Κορεάτης και στην 13η θέση του κόσμου. «Θα προσπαθήσω να κάνω καλό ξεκίνημα και να πάρω προβάδισμα επειδή για τον Κορεάτη θα είναι πρώτο ματς και ίσως μπει λίγο μουδιασμένος. Στο κοντινό παρελθόν είχα φτάσει πολύ κοντά στο να κερδίσω τον Λι Σανγκ Σου, συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, ωστόσο δεν νομίζω ότι θα μοιάζει το αυριανό ματς. Ο Τζεούνγκ είναι πολύ σταθερός, παίζει μεγάλα ράλι και θα κοιτάξει να με κουράσει. Θεωρώ ότι θα πρέπει να κάνω τρομερή υπέρβαση για να φτάσω στη νίκη και να μπω στους «16». Θα παλέψω, όπως έμαθα να κάνω πάντα», δήλωσε ο πρωταθλητής μας.

Στο τένις (05.00), ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον Φράνσις Τιαφόε (ΗΠΑ) και η Μαρία Σάκκαρη στον 3ο γύρο την Αλίνα Σβιτόλινα (Ουκρανία).

Την ίδια ώρα θα αρχίσουν και οι αγώνες στο τζούντο. Ο Αλέξης Ντανατσίδης αντιμετωπίζει στον προκριματικό γύρο των 81κ. τον Αντουάν Βαλουά Φορτιέ από τον Καναδά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η αναμέτρηση του θα είναι η 13η. Εφόσον προκριθεί θα συνεχίσει. 

Στις 09.30, η εθνική ανδρών στο πόλο θα βρει απέναντί της άλλο ένα μεγαθήριο του παγκοσμίου πόλο, την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία.

Στην Ενοσίμα συνεχίζονται οι ιστιοπλοϊκές κούρσες. Η Βασιλεία Καραχάλιου (06.05) θα προσπαθήσει να συνεχίσει την, μέχρι τώρα, εντυπωσιακή παρουσία της. Βρίσκεται στη 2η θέση των Λέιζερ Ράντιαλ αλλά απομένουν ακόμη έξι κούρσες. Στα Φινν (07.05), θα κάνει «πρεμιέρα» ο Γιάννης Μιτάκης, ο οποίος, παρά την περιπέτεια με την πανδημία, είναι έτοιμος να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από αυτά που έχει πετύχει σε προηγούμενες διοργανώσεις.

Ο Απόστολος Χρήστου θα κολυμπήσει (13.16) στους προκριματικούς των 100μ. ελευθ. Λίγη ώρα αργότερα, οι Δημήτρης Μάρκος (14.21) και Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης (14.31) θα «πέσουν» στις προκριματικές σειρές στα 800μ. ελευθ. 

kathimerini

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα