Euro 2020: Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε για Ιταλία – Αγγλία

Euro 2020: Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε για Ιταλία – Αγγλία

Iταλία – Αγγλία θα είναι την Κυριακή το βράδυ ο τελικός του Euro. Οι Αγγλοι νίκησαν 2-1 στην παράταση τη Δανία και προκρίθηκαν για πρώτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης, σκορπώντας τον ενθουσιασμό στους φιλάθλους της χώρας.
Οι παίκτες της εθνικής Αγγλίας αγκαλιάζονται και ο κόσμος στις κερκίδες παραληρεί. Τα τρία λιοντάρια έχουν επικρατήσει 2-1 της Δανίας στην παράταση και έχουν προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία τους στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο χορός στις τάξεις των φιλάθλων τους έχει μόλις αρχίσει…

Στην αναμέτρηση του Γουέμπλεϊ υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί, όμως το γκολ των Δανών στο 30’ άλλαξε τα δεδομένα. Ο Ντάμσγκααρντ με μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Πικφορντ για το 1-0. Πρώτο τέρμα που δέχονται οι Άγγλοι στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊκτ απάντησε 9’ αργότερα, όταν ο Κέιν να έβγαλε τρομερή κάθετη στον Σακά, εκείνος σέντραρε και ο Κιάερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Τελικό σκορ 90λεπτου 1-1.

Η φάση ωστόσο που από χθες έχει διχάσει την κοινή γνώμη, έγινε στο 102’ της παράτασης. Ο Στέρλινγκ μπήκε στην περιοχή, έπεσε όταν ο Μάλε πήγε να τον μαρκάρει και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Οι Δανοί διαμαρτυρήθηκαν, και ο VAR ήλεγξε τη φάση χωρίς όμως να αλλάζει την απόφαση του Μακέλι, παρότι δεν είναι σαφές αν υπάρχει επαφή ανάμεσα στους δύο παίκτες.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χάρι Κέιν, που με δύο προσπάθειες νίκησε τον Κάσπερ Σμάιχελ.

Με τη λήξη της αναμέτρησης, οι Άγγλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους του Λονδίνου. Άναψαν καπνογόνα… χόρεψαν… έσπασαν λεωφορεία… ανέβηκαν σε τηλεφωνικούς θαλάμους…

«Η κόρη μου γεννήθηκε το 2012 και ξέρετε τι; Είναι καλύτερο συναίσθημα! Είναι καλύτερο συναίσθημα! Πάμε Αγγλία!»

Και τώρα τελικός. Στο ίδιο γήπεδο. Με το ίδιο πάθος. Αλλά με άλλον αντίπαλο. Την Ιταλία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα