Euro 2020: Η Ιταλία το σερί της, η Ισπανία το παγκόσμιο ρεκόρ της

Euro 2020: Η Ιταλία το σερί της, η Ισπανία το παγκόσμιο ρεκόρ της

Από την Ιταλία στην Ισπανία και από τον Κιελίνι, στον Κιέζα, τον Τζόρντι Αλμπα και τον Μοράτα.
 Πρωταγωνιστές, διακρίσεις, σερί και ρεκόρ: αυτά είναι μερικά από τα σημαντικότερα στατιστικά που χαρακτήρισαν τον πρώτο ημιτελικό του EURO 2020 ανάμεσα στην Ιταλία και την Ισπανία (1-1/ 4-2 στα πέναλτι) όπως τα κατέγραψε η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS):
* Η Ισπανία σταμάτησε το σερί 13 νικών της Ιταλίας, διατηρώντας το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ (15 συνεχόμενες νίκες).
* Η Ιταλία διατηρεί το αήττητο σερί της (33 αγώνες στη σειρά) και βρίσκεται ήδη μόλις δύο αγώνες μακριά από το παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο μοιράζονται η Ισπανία και η Βραζιλία (35 παιχνίδια).
* Η Ισπανία έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του EURO που έπαιξε παράταση σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια και 2η ομάδα που έκανε κάτι τέτοιο σε μεγάλη διοργάνωση (μετά από την Κροατία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018). Προηγουμένως, υπήρχε μία περίπτωση με 3 παρατάσεις που έπαιξε μια ομάδα σε EURO (η Πορτογαλία το 2016), αλλά δεν ήταν διαδοχικές.
* Η Ιταλία έφτασε στον 10ο τελικό της σε μεγάλη διοργάνωση (Παγκόσμιο Κύπελλο και EURO). Μόνο η Γερμανία (14) έχει συμμετάσχει σε περισσότερους τελικούς μεγάλων διοργανώσεων μεταξύ των ευρωπαϊκών ομάδων.
* Η Ισπανία απέτυχε να κερδίσει έναν ημιτελικό σε μεγάλη διοργάνωση (Παγκόσμιο Κύπελλο και EURO) για πρώτη φορά στην ιστορία της, έχοντας προηγουμένως φτάσει στον τελικό σε καθεμία από τις προηγούμενες 5 παρουσίες της σε ημιτελικό.
* Ιταλία-Ισπανία είναι η πιο.. επαναλαμβανόμενη «μονομαχία» στην ιστορία του EURO (7 παιχνίδια). Επίσης αυτή η αναμέτρηση έχει διεξαχθεί σε περισσότερες διαφορετικές «εκδόσεις» της διοργάνωσης, η μόνη που έχει παιχθεί σε τέσσερα διαδοχικά τουρνουά και η μόνη που έχει λάβει χώρα σε όλες τις φάσεις (όμιλοι, «16», προημιτελικά, ημιτελικά και τελικός).
* Ιταλία-Ισπανία είναι επίσης το πιο συχνό παιχνίδι μεταξύ ευρωπαϊκών ομάδων στην ιστορία μεγάλων διοργανώσεων (Παγκόσμιο Κύπελλο και EURO) - 10 παιχνίδια.
* Ο Τζιόρτζιο Κιελίνι (Ιταλία) έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έπαιξε 5 αγώνες ενάντια στον ίδιο αντίπαλο στην ιστορία του EURO (εναντίον της Ισπανίας).
* Ο Τζόρντι Άλμπα έπαιξε το 16ο παιχνίδι του σε τελικές φάσεις EURO, φτάνοντας τους Αντρές Ινέστα και Σεσκ Φάμπρεγκας ως τους παίκτες με τις περισσότερες εμφανίσεις για την Ισπανία στην διοργάνωση.
* Ο Άλβαρο Μοράτα έχει σημειώσει περισσότερα γκολ (6) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη της Ισπανίας, ξεπερνώντας τα 5 γκολ του Φερνάντο Τόρες.
* Με το γκολ του Άλβαρο Μοράτα κόντρα στην Ιταλία, η Γιουβέντους (11 γκολ στο EURO 2020) έφτασε την Μπαρτσελόνα (11 γκολ στο EURO 2000) ως οι σύλλογοι, των οποίων οι παίκτες έχουν σημειώσει τα περισσότερα γκολ στην ίδια διοργάνωση EURO.
* Η Ιταλία έγινε μόλις η 2η ομάδα στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με 5 διαφορετικούς παίκτες (Κιέζα, Πεσίνα, Ινσίνιε, Ιμόμπιλε, Λοκατέλι) να έχουν σκοράρει 2+ γκολ σε μια και μοναδική διοργάνωση, μετά τη Γαλλία το 2000.
* Η Ιταλία ισοφάρισε το εθνικό ρεκόρ των γκολ που σημειώθηκαν σε μια και μοναδική «έκδοση» μεγάλης διοργάνωσης - 12. Στο παρελθόν, η «σκουάντρα ατζούρα» σημείωσε τόσα γκολ στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1934, του 1982 και του 2006.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα