Euro2020: Η 5η προσπάθεια της Αγγλίας

Euro2020: Η 5η προσπάθεια της Αγγλίας

Μια ισοπαλία, αλλά την έβγαλε καθαρή στην παράταση κόντρα στους Κροάτες. Δεύτερη ισοπαλία, πάλι βρήκε τη λύση στα πέναλτι απέναντι στους Δανούς. Τρίτη και πάει σπίτι της η Ισπανία, που επιβεβαίωσε τον άγραφο κανόνα της δυσκολίας να έρθει μια δεύτερη συνεχόμενη πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι, και είδε τους Ιταλούς να πανηγυρίζουν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής. 

Απόψε το βράδυ θα μάθουν τον αντίπαλό τους, από τον δεύτερο ημιτελικό, Αγγλία-Δανία μπροστά σε 60.000 κόσμου στο Γουέμπλεϊ. Φυσικά η πλειοψηφία τους θα είναι Αγγλοι φίλαθλοι, με τη γηπεδούχο ομάδα να έχει την αμέριστη στήριξη του κοινού σε μια ατμόσφαιρα που αναμένεται καυτή. 

Είναι ένας από τους λόγους που η Αγγλία λογίζεται ως το μεγάλο φαβορί της βραδιάς. Με ένα, όμως, τόσο αυτοκαταστροφικό παρελθόν, δεν είναι καθόλου απίθανο όλη αυτή η κατάσταση να γυρίσει μπούμερανγκ και στο τέλος αυτό που θα λάβει να είναι μια ισχυρή δόση άγχους! 

Τελευταία φορά που η Αγγλία έπαιξε ημιτελικό στο Γουέμπλεϊ ήταν στο Euro 1996, όταν αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι από τη Γερμανία, με μοιραίο τον σημερινό της προπονητή, Σαουθγκέιτ. Αυτός ήταν ο ένας από τους τέσσερις ημιτελικούς που έχει φτάσει από το 1968 και μετά, έχοντας αποκλειστεί σε όλους! Πιο πρόσφατος αυτός με την Κροατία στο Παγκόσμιο του 2018 στη Ρωσία. 

Κοιτώντας προς τη σημερινή της αντίπαλο, μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως η Δανία έχει εξαιρετική παρουσία μέχρι τώρα στο τουρνουά. Αρέσει στο μάτι και αρέσει και στους αριθμούς. Δημιουργεί πολύ, σκοράρει εύκολα και έχει βρει γκολ από επτά διαφορετικούς ποδοσφαιριστές της μέχρι σήμερα. 

Σίγουρα θα βάλει δύσκολα σε μια Αγγλική άμυνα, που είναι η κορυφαία του τουρνουά και η μοναδική που περηφανεύεται πως ακόμη δεν έχει δεχτεί γκολ. Άλλο ένα στατιστικό που μοιάζει κάπως αφύσικο για τέτοια διοργάνωση. Ίσως ήρθε η ώρα να δούμε και τον Πίκφορντ να μαζεύει μια φορά την μπάλα από τα δίχτυα του. Σε ένα στοίχημα που δεν έχει διόλου άσχημη απόδοση. 

Aγγλία - Δανία
Ώρα Έναρξης: 22:00
Επιλογή: g/g
Απόδοση: 2.10

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου πλησιάζει στο τέλος του και BetMarket.gr θα βρείτε πολλές ενότητες όπως τις αποδόσεις Euro 2020, τις αναλύσεις των αγώνων με πλούσια στατιστικά και ενδιαφέρουσες πληροφορίες και πολλά ενδιαφέροντα αφιερώματα σε όσα συμβαίνουν στη διοργάνωση.

«Το παραπάνω κείμενο αποτελεί τη στοιχηματική πρόταση της ημέρας και δεν αποτελεί προτροπή παιχνιδιού»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα