Euro 2020: Απόψε ο μεγάλος ημιτελικός ανάμσε σε Ιταλία – Ισπανία

Euro 2020: Απόψε ο μεγάλος ημιτελικός ανάμσε σε Ιταλία – Ισπανία

Ιταλία και Ισπανία συγκρούονται απόψε στο Γουέμπλεϊ για μια θέση στον τελικό του EURO. Αύριο στον άλλο ημιτελικό, η Αγγλία θα αντιμετωπίσει την Δανία
Πρώτη Ιουλίου 2012. Στάδιο Ολιμπίνσκι στο Κίεβο. Ο Χουάν Μάτα σκοράρει το 4ο γκολ της Ισπανίας κόντρα στην Ιταλία. Τελικό σκορ 4-0 και η Ισπανία κατακτάει το EURO.

Για τους Ιταλούς… άλλος ένας χαμένος τελικός. Ευκαιρία για ρεβάνς; Ίσως. Η κορυφαία Ιταλία των τελευταίων ετών συναντά απόψε στις 10 το βράδυ την Ισπανία στον ημιτελικό του Γουέμπλεϊ. Στόχος ο τέταρτος τελικός της ιστορίας της και όνειρο να ζωντανέψουν και να πάρουν χρώμα οι ασπρόμαυρες εικόνες του 1968, όταν οι αντζούρι κατέκτησαν το μοναδικό ως τώρα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Εάν η Ιταλία και η Ισπανία έφτασαν ως εδώ, σημαίνει ότι τα έχουν πάει πολύ καλά. Από τη στιγμή που είμαστε στα ημιτελικά, σημαίνει ότι αξίζουμε να είμαστε σε αυτό το επίπεδο της διοργάνωσης.»

Η Ισπανία όσες φορές έφτασε στα ημιτελικά, πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Τρεις κατακτήσεις το 1964, το 2008 και το 2012 και ένας χαμένος τελικός το 1984. Πλέον μία νέα ομάδα, στην οποία το ταλέντο περισσεύει.

«Είναι η μεγάλη ευκαιρία για εμάς. Η δυνατότητα να αγωνισθούμε στον τελικό. »

Μεγάλος άτυχος για την Ιταλία ο Λεονάρντο Σπινατσόλα που υπέστη ρήξη αχιλλείου τένοντα. 60.000 φίλαθλοι θα παρακολουθήσουν το ματς στο Γουέμπλεϊ, ωστόσο λόγω πρωτοκόλλου covid αυτοί θα πρέπει ήδη να βρίσκονται στο Νησί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα