Euro 2020: Ιταλία – Ισπανία και Αγγλία – Δανία με φόντο τον μεγάλο τελικό

Euro 2020: Ιταλία – Ισπανία και Αγγλία – Δανία με φόντο τον μεγάλο τελικό

Με 60.000 θεατές θα γίνει στο Γουέμπλεϊ ο τελικός του ΕURO. Θέση στον τελικό διεκδικούν Ιταλία-Ισπανία που κοντράρονται αύριο και Αγγλία-Δανία που παίζουν μεθαύριο. Για τα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα η Βραζιλία αντιμετωπίζει ξημερώματα Τρίτης το Περού και μια μέρα μετά η Αργεντινή την Κολομβία.
Οι Ιταλοί για να επιστρέψουν. Οι Ισπανοί για να… κλείσουν στόματα. Οι Δανοί για την έκπληξη. Και οι Άγγλοι για να φέρουν το τρόπαιο σπίτι.

Έξι ημέρες έμειναν για την ολοκλήρωση του Euro και οι τέσσερις ομάδες θα διεκδικήσουν μια θέση στον τελικό του Γουέμπλεϊ, την Κυριακή. 90.000 φιλάθλους χωράει το γήπεδο του Λονδίνου, ωστόσο όπως όλα δείχνουν θα φιλοξενήσει περίπου 60.

Εκεί, την Τρίτη, η Ιταλία θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στο μεγάλο ντέρμπι των ημιτελικών, ενώ την Τετάρτη, η Αγγλία θα κοντραριστεί με τη Δανία.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ πέραν του πλεονεκτήματος της έδρας, θα έχει και αυτό των φιλάθλων της. Τα εναπομείναντα ματς, θα μπορέσουν να τα παρακολουθήσουν μόνο όσοι βρίσκονται ήδη στην Αγγλία, αφού όσοι θέλουν να ταξιδεύσουν τώρα θα πρέπει να μπουν σε υποχρεωτική 10ήμερη καραντίνα, χάνοντας τις αναμετρήσεις.

Στην ημιτελική του φάση ωστόσο βρίσκεται και το Κόπα Αμέρικα. Ξημερώματα Τρίτης η οικοδεσπότρια Βραζιλία αναμετράται με το Περού, ενώ μία ημέρα μετά, η Αργεντινή με την Κολομβία. Στα 34 του χρόνια και χωρίς συμβόλαιο πλέον με τη Μπαρτσελόνα, ο Λιονέλ Μέσι στοχεύει στο πρώτο του τρόπαιο με την Αλμπισελέστε.

«Όπως πάντα λέω, οι ατομικές διακρίσεις έρχονται μόνο σε δεύτερη μοίρα. Είμαστε εδώ για να κατακτήσουμε άλλο ένα Κόπα Αμέρικα. Μεγάλο μπράβο στην ομάδα για τη δουλειά που κάνει.»

Στις τελευταίες 6 διοργανώσεις, η Αργεντινή μετρά 4 χαμένους τελικούς, με τελευταία κατάκτηση το 1993

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα