Euro 2020: Αγγλία – Γερμανία 2-0. Έσπασε την κατάρα η Αγγλία

Euro 2020: Αγγλία – Γερμανία 2-0. Έσπασε την κατάρα η Αγγλία

Η Αγγλία και η Ουκρανία είναι οι δύο ομάδες που συμπλήρωσαν την οκτάδα του Euro, με τους Αγγλους να παίρνουν τη νίκη κόντρα στους Γερμανούς με 2-0. Στο άλλο ματς, η Ουκρανία με 2-1 ξεπέρασε το εμπόδιο της Σουηδίας.
Οι Γερμανοί ήθελαν να μην προδοθούν και πάλι από την κακή τους αμυντική λειτουργία και οι Άγγλοι να αφήσουν πίσω την παθογένειά τους απέναντι στα Πάντσερ. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο Γουέμπλεϊ για την πρόκριση στους «8» του Euro, με τον Πίκφορντ να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Χάβερτζ στο 48’.

Στο 75’, ωραία ανάπτυξη των Άγγλων από αριστερά, σέντρα Λουκ Σο, τελείωμα Στέρλινγκ και 1-0. Και αφού ο Μίλερ αστόχησε σε τετ α τετ στο 81’… κάνοντας τους Γερμανούς να… πανηγυρίσουν και να απογοητευτούν στην ίδια φάση…  τα τρία λιοντάρια με παρόμοια επίθεση με αυτή του πρώτου γκολ, βρήκαν ξανά δίχτυα με τον Χάρι Κέιν στο 86’ και κλείδωσαν την πρόκριση στα προημιτελικά. Από τη μία στεναχώρια… και από την άλλη… έκσταση!

Στο Χάμπτεν Παρκ της Γλασκόβης, Ουκρανία – Σουηδία με τον νικητή να αντιμετωπίζει στους 8 τους Άγγλους. Στο 27’ τρομερή ασίστ με το αριστερό από τον Γιαρμολένκο, σουτ του Ζιντσένκο και 1-0 οι Ουκρανοί.

Η Σουηδία ωστόσο κατάφερε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο, όταν το σουτ του Φόσμπεργκ κόντραρε στον Ζαμπάρνι και κατέληξε στα δίχτυα του Μπούστσαν. Προτού το ματς οδηγηθεί στην παράταση, η μπάλα χτύπησε τρεις φορες στο δοκάρι, δύο από σουτ του Φόσμπεργκ και μία από τελείωμα του Σίντορτσουκ. Στο έξτρα μισάωρο, ο Ντάνιελσον δέχθηκε 2η κίτρινη και άφησε με 10 παίκτες τους Σουηδούς. Και εκεί που όλα έδειχναν πέναλτι, ο Ντόβμπικ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ζιντσένκο στο 121’ έστειλε την ομάδα του Σεβτσένκο στα προημιτελικά.

Εκεί, την Παρασκευή στις 7 η Ελβετία αντιμετωπίζει την Ισπανία και στις 10 το Βέλγιο την Ιταλία, ενώ το Σάββατο αναμετρώνται στις 7 η Τσεχία με τη Δανία και στις 10 η Ουκρανία με την Πολωνία.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα