Euro 2020: Τέλος ο Ντε Μπουρ από την Εθνική Ολλανδίας

Euro 2020: Τέλος ο Ντε Μπουρ από την Εθνική Ολλανδίας

Παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής Ολλανδίας αποτελεί από σήμερα ο Φρανκ Ντε Μπουρ.

Μετά από συνάντηση με τον Ολλανδό προπονητή, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε το «διαζύγιο».  Αιτία αποτελεί ο αποκλεισμός στους «16» του EURO 2020 από την Τσεχία.

Η επιλογή έγινε από τον ίδιο τον Ντε Μπουρ, ο οποίος δεν κατάφερε να υλοποιήσει τον καθορισμένο στόχο.  «Στη συμφωνία αναφέρεται ότι η Ολλανδία έπρεπε να φτάσει τουλάχιστον στα προημιτελικά» ανέφερε η ομοσπονδία.

 Ο Ντε Μπουρ διαδέχθηκε πέρυσι τον Ρόναλντ Κούμαν και «έγραψε» οκτώ νίκες στους 15 αγώνες που ήταν υπεύθυνος στην «Οράνιε».

Ντε Μπουρ: «Η πίεση αυξάνεται κι αυτό δεν είναι υγιές»

 «Εν αναμονή της αξιολόγησης της ομοσπονδίας, αποφάσισα να μην συνεχίσω ως προπονητής της εθνικής ομάδας. Ο στόχος δεν επιτεύχθηκε, αυτό είναι ξεκάθαρο. Όταν μου προσφέρθηκε να γίνω υπεύθυνος της εθνικής ομάδας το 2020, σκέφτηκα ότι ήταν τιμή και πρόκληση, αλλά γνώριζα επίσης την πίεση που θα μου έφερνε από τότε. 

Η πίεση αυξάνεται τώρα και αυτό δεν είναι υγιές για μένα, ούτε για την ομάδα ενόψει των προκριματικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους, προφανώς τους οπαδούς και τους παίκτες. Τα συγχαρητήριά μου επίσης στη διοίκηση», τόνισε ο Ολλανδός προπονητής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα