Euro 2020: Η πρώτη τεράστια έκπληξη - Η Τσεχία απέκλεισε την Ολλανδία

Euro 2020: Η πρώτη τεράστια έκπληξη - Η Τσεχία απέκλεισε την Ολλανδία

Η πρώτη τεράστια έκπληξη στα νοκ άουτ ματς του Euro 2020 σημειώθηκε στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης. Η Τσεχία επιβλήθηκε 2-0 της Ολλανδίας των 10 παικτών από το 55΄ (αποβολή Ντε Λιχτ) και προκρίθηκε πανηγυρικά στους προημιτελικούς της διοργάνωσης, όπου το ερχόμενο Σάββατο (3/07) στο Μπακού θ΄ αντιμετωπίσει την Δανία.

Εν πολλοίς το ματς κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό με την ανόητη ενέργεια του νεαρού αμυντικού της Γιουβέντους, ο οποίος στην 30ή του συμμετοχή με την Εθνική Ολλανδίας (έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία των «οράνιε» που έφτασε σε αυτό τον αριθμό) έμελλε να εξελιχθεί σε «μοιραίο» για το συγκρότημα του Φρανκ Ντε Μπουρ. 

Δεν θα πρέπει, όμως, να υποτιμηθεί σε καμία περίπτωση η νίκη των Τσέχων, που σε ολόκληρη τη διάρκεια του ματς ανταποκρίθηκαν άψογα αμυντικά και όταν χρειάστηκε το έκαναν και στον επιθετικό τομέα.

Μετά από ένα κακό πρώτο μέρος, χωρίς φάσεις και με την Ολλανδία να έχει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να διασπάσει το τείχος που είχαν στήσει οι Τσέχοι, το ματς άλλαξε εντελώς μετά το 55ο λεπτό. 

Η ανοησία του Ντε Λιχτ να πιάσει τη μπάλα με το χέρι στην προσπάθειά του να διορθώσει το λάθος του και να μην επιτρέψει στον Σικ να βρει τετ-α-τετ με τον Στεκέλενμπουρργκ, έφερε την κόκκινη κάρτα για τον κεντρικό αμυντικό της Γιουβέντους. Ο Σεργκέι Καράσεφ του έβγαλε αρχικά κίτρινη, ωστόσο, μετά την εξέταση της φάσης από το VAR και από τον ίδιο, η απόφασή του άλλαξε.

Από κει και πέρα η Τσεχία ανέλαβε πλήρως τα ηνία του αγώνα, πίεσε την ολλανδική άμυνα κι αφού έχασε τεράστια ευκαιρία στο 65΄ με τον Κατεράμπεκ (το πλασέ του είχε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά πρόλαβε ο Ντάμφρις να βάλει το πόδι του και ν΄ απομακρύνει), στο 68΄ πήρε (δικαιωματικά) αυτό που άξιζε μετά την αποβολή του Ντε Λιχτ με την κεφαλιά του Χόλες μετά από την κεφαλιά-πάσα του Κάλας.

Το γκολ όχι μόνο δεν «ξύπνησε» τους «οράνιε», αντίθετα, τους αποδιοργάνωσε ακόμη περισσότερο. Η Τσεχία βλέποντας τον αντίπαλό της να μην απειλεί «έψαξε» και το δεύτερο γκολ που θα την έστελνε στο Μπακού και το κατάφερε στο 80΄ με τον Σικ, ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά τον Στεκέλενμπουργκ και με το τέταρτο του τέρμα στη διοργάνωση «καθάρισε» το ματς (2-0)

Διαιτητής: Καράσεφ (Ρωσία)
Κίτρινες: Ντάμφρις, Ντε Γιονγκ - Κουφάλ
Κόκκινες: 55΄ Ντε Λιχτ

Οι συνθέσεις:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Φρανκ Ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Ντε Λιχτ, Μπλιντ (81΄ Τίμπερ), Φαν Αανχολτ (81΄ Μπέργκουις), Ντε Ρουν (73΄ Βέγκχορστ), Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ, Ντεπάι, Μάλεν (57΄ Πρόμες)

ΤΣΕΧΙΑ (Γιοάροσλαβ Σιλχάβι): Βάτσλικ, Κατεράμπεκ, Κάλας, Τσελιούστκα, Κουφάλ, Χόλες (85΄ Κραλ), Σούτσεκ, Σέβτσικ (85΄ Χλόζεκ), Μπαράκ (90'+2 Σάντιλεκ) , Μάσοπουστ (79΄ Γιάνκτο), Σικ (90΄+2 Κρμέντσικ)

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα