EURO 2020: Η ιδανική 11άδα της 3ης αγωνιστικής

EURO 2020: Η ιδανική 11άδα της 3ης αγωνιστικής

Η φάση των ομίλων στο EURO 2020 ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια σημαντική έκπληξη και πλέον οι 16 ομάδες που απέμειναν στην διεκδίκηση του τροπαίου, θα συνεχίσουν την προσπάθειΆ τους μέσω των αγώνων νοκ-άουτ. 

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το τουρνουά «αρχίζει τώρα» και επί της ουσίας δεν έχουν άδικο, δεδομένου ότι στην φάση των ομίλων, πρωταρχικός στόχος είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση και όχι τόσο, η βαθμολογική συγκομιδή.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων, καθώς η Γερμανία εξασφάλισε την πρόκριση στο 84ο λεπτό ισοφαρίζοντας σε 2-2 την Ουγγαρία, ενώ η Σουηδία κατέλαβε την πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω της την Ισπανία.

 Κύριο χαρακτηριστικό αυτής της 3ης αγωνιστικής -και ειδικά στους ομίλους 5 και 6- τα πολλά γκολ, αφού στους τέσσερις αγώνες, σημειώθηκαν 18 τέρματα! 

Επιχειρώντας τον καταρτισμό μίας άτυπης, αλλά... ιδανικής 11αδας από τις αναμετρήσεις της τελευταίας αγωνιστικής στους ομίλους, η θέση του τερματοφύλακα ανήκει στον Ελβετό Γιαν Ζόμερ, ο οποίος ήταν από τους πρωταγωνιστές στην νίκη-πρόκριση επί της Τουρκίας με 3-1.

Στην αμυντική γραμμή, μία θέση... δικαιούται ο Δανός, Γιόακιμ Μάελε, ο οποίος ξεχώρισε στην εμφατική νίκη με 4-1 επί της Ρωσίας, όπως και ο συμπατριώτης του, Αντρέας Κρίστενσεν. Αμφότεροι σκόραραν στα τελευταία λεπτά κι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση των Δανών. Η τετράδα της άμυνας «κλείνει» με τους Αυστριακούς Μάρτιν Χιντερέγκρ και Νταβίντ Αλάμπα, οι οποίοι είχαν «αυτοκρατορική» απόδοση στην νίκη με 1-0 επί της Ουκρανίας. 

Το ντεμπούτο του Σέρχιο Μπουσκέτς στο EURO 2020, συνοδεύθηκε με εξαιρετική απόδοση για τον Ισπανό μέσο, ο οποίος ήταν από τους «καταλύτες» στην εμφατική νίκη (5-0) της «ρόχα» επί της Σλοβακίας. Εξαιρετική απόδοση είχε και ο Κροάτης, Νίκολα Βλάσιτς, ο οποίος σκόραρε στην νίκη-πρόκριση επί της Σκωτίας με 3-1 και σαφώς βοήθησε περισσότερο στην μεσαία γραμμή από τον Λούκα Μόντριτς, ο οποίος σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ με εξωτερικό φάλτσο. Ο μέσος που «συμπληρώνει» αυτήν την γραμμή για την 3η αγωνιστική, είναι ο Ολλανδός, Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ, ο οποίος ηγείται των «οράνιε» και έχει πετύχει τρία καθοριστικά τέρματα, δύο εκ των οποίων στην άνετη νίκη με 3-0 επί της Βόρειας Μακεδονίας.

Οσον αφορά την επίθεση αυτής της άτυπης 11άδας, οι δύο θέσεις πηγαίνουν με «κλειστά μάτια» στον Κριστιάνο Ρονάλντο και στον Καρίμ Μπενζεμά, οι οποίοι σκόραραν δις έκαστος και διαμόρφωσαν το 2-2 στο ντέρμπι της Γαλλίας με την Πορτογαλία. Η τριπλέτα, ολοκληρώνεται με τον 19χρονο Αγγλο Μπουκάγιο Σακά, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στο EURO 2020 και ήταν εξαιρετικός στην νίκη (1-0) επί της Τσεχίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα