Euro 2020: Αγγλία και Κροατία προκρίθηκαν στους 16

Euro 2020: Αγγλία και Κροατία προκρίθηκαν στους 16

Στη φάση των 16 του Euro προκρίθηκε η Αγγλία επικρατώντας με 1-0 της Τσεχίας ενώ την ακολούθησε και η Κροατία μετά την νίκη της επί της Σκωτίας με 3-1. Η αγωνιστική δράση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος συνεχίζεται απόψε με 4 ακόμα αναμετρήσεις.
Ήθελαν μόνο νίκη για να προκριθούν στους 16, ενώ με ισοπαλία θα αποκλείονταν και οι δύο. Σκωτία και Κροατία αναμετρήθηκαν στο Humpden Park της Γλασκώβης για την τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου. Το σκορ άνοιξε στο 17’ ο Βλάσιτς μετά από κεφαλιά ασίστ του Πέρισιτς. Οι Κροάτες ήθελαν να οδηγηθούν με σκορ πρόκρισης στα αποσυτήρια, ωστόσο στο 42’ ο Μακγκρέγκορ πέτυχε το πρώτο γκολ των Σκωτσέζων στο τουρνουά για το 1-1.

Η ανωτερότητα της Κροατίας επιβεβαιώθηκε στο 2ο ημίχρονο, αρχικά με το φανταστικό γκολ του Μόντριτς με το εξωτερικό στο 62’. Ο 36χρονος μέσος, κατείχε τον τίτλο του νεαρότερου σκόρερ στην ιστορία της Κροατίας με γκολ στα 22 του χρόνια, ενώ πλέον κατέκτησε και αυτόν του γηραιότερου. Τη 2η θέση στον όμιλο και την πρόκριση στα νοκ άουτ ματς κλείδωσε ο Πέρισιτς με ωραία κεφαλιά στο 77’ μετά από κόρνερ του Μόντριτς.

Ως πρώτη και αήττητη από το 4ο γκρουπ πέρασε η Αγγλία μετά και την 2η νίκη της αυτή τη φορά επί της Τσεχίας. Ο Στέρλινγκ είχε δοκάρι στο 2’ ενώ ήταν αυτός που πέτυχε και το γκολ της νίκης στο 12’.

Στα σημερινά παιχνίδια, στις 7, η Σλοβακία αναμετράται με την Ισπανία και η Σουηδία με την Πολωνία, σε έναν όμιλο που μοναδικό δεδομένο αποτελεί η πρόκριση της Σουηδίας. Στις 10, η Γερμανία κοντράρεται με την Ουγγαρία και η Πορτογαλία με τη Γαλλία η οποία έχει ήδη περάσει στους 16.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα