Euro 2020: Ουκρανία – Β. Μακεδονία 2-1

Euro 2020: Ουκρανία – Β. Μακεδονία 2-1

Η Ουκρανία έκανε τα εύκολα δύσκολα απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία, ωστόσο επικράτησε με 2-1 και είναι γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης, στον τρίτο όμιλο του Euro 2021.

Παρά το γεγονός πως προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο και με την απόδοσή της στο πρώτο 45λεπτο έμοιαζε να «καθαρίζει» το ματς, στην επανάληψη έδωσε δικαιώματα στην Β. Μακεδονία που μείωσε γρήγορα, είχε ευκαιρίες και μέχρι το τέλος του αγώνα την «καρδιοχτύπησε», ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης.  

Το συγκρότημα του Αντρέι Σεβτσένκο ξεκίνησε το ματς πιέζοντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, έχοντας την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων, Αντίθετα οι αντίπαλοί τους περίμεναν πίσω από την σέντρα, με σκοπό να χτυπήσουν στην «κόντρα».

Μέσα σε πέντε λεπτά, οι Ουκρανοί βρήκαν δύο πολύ εύκολα γκολ.

Μόλις στο 8΄, ο Μαλινόφσκι έκανε σουτ στην κλειστή γωνία αλλά ο τερματοφύλακας της Β.Μακεδονίας, έπεσε αποκρούοντας σε  κόρνερ και στο 29΄ ο Καράεφ «έσπασε» την μπάλα με τακουνάκι στον Γιαρμολένκο που σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Στο 34΄ ο Γιάρεμτσουκ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσρε εύκολα τον Ντιμιτριέφσκι για το 2-0.

Η Βόρεια Μακεδονία αντέδρασε για πρώτη φορά στο 39′ με τον Πάντεφ να σκοράρει, ένα γκολ που ακυρώθηκε σωστά μετά από υπόδειξη του βοηθού καθώς ο έμπειρος σέντερ φορ ξεκίνησε από θέση οφσάιντ.

Στο Β΄ημίχρονο, οι παίκτες του Ιγκόρ Ανγκελόφσκι μπήκαν αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα για όλα, ρίσκαραν στην επίθεση και μείωσαν στο 57΄με πέναλτι του Αλιόσκι, ο οποίος σκόραρε με δεύτερη προσπάθεια αφού αρχικά απέκρουσε ο Μπούστσαν.


Οι Ουκρανοί οπισθοχώρησαν αδικαιολόγητα, έδωσαν γήπεδο στον μαχητικό αντίπαλο που πίεσε, ωστόσο ήταν αυτοί που είχαν την μεγάλη ευκαιρία στο 83΄να «κλειδώσουν» τη νίκη με πέναλτι που κέρδισαν. 

Ο Μαλινόβσκι εκτέλεσε αλλά ο Ντιμιτριέβσκι έπεσε στην σωστή πλευρά και απέκρουσε. Μέχρι το τέλος, η αγωνία, κυριάρχησε ωστόσο η Ουκρανία κατάφερε να αντέξει και να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Ουκρανία (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο, Μαλινόβσκι (90΄+2 Σόμπολ), Στεπανένκο, Ζιντσένκο, Γιαρμόλενκο (70΄Μπεσέντιν), Σαπαρένκο (78΄Σίντορτσουκ), Γιαρέμτσουκ (70΄ Τσιγκάνκοφ).

Β. Μακεδονία ( Ίγκορ Ανγκελόφσκι): Ντιμιτριέφσκι, Μούσλιου, Στ. Ριστόβσκι, Ντ. Βελκόβσκι (86΄Τραϊκόφσκι), Νικόλοφ, Αλιόσκι, Αντέμι (85΄Ρισκέβσκι), Σπιρόφσκι, Μπάρντι (77΄Αβραμόφσκι), Έλμας, Πάντεφ

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:
Αυστρία 3 (3-1)
Ολλανδία 3 (3-2)
Ουκρανία 3 (4-4)
Βόρεια Μακεδονία 0 (2-5)
Στις 22.00 παίζουν Ολλανδία – Αυστρία

Η 3η αγωνιστική:
Β. Μακεδονία-Ολλανδία (21/6)
Ουκρανία-Αυστρία ( 21/6)

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα