Ναδάλ: Δεν πάω σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Γουίμπλεντον

Ναδάλ: Δεν πάω σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Γουίμπλεντον

Ο Ράφαελ Ναδάλ ανακοίνωσε σήμερα, μέσω των social media, ότι δεν θα πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πως δεν θα αγωνιστεί στο Γουίμπλεντον.

«Γεια σε όλους. Θέλω να σας ενημερώσω ότι αποφάσισα να μην συμμετάσχω στο Γουίμπλεντον που θα διεξαχθεί από τις 28 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου. Επίσης δεν θα παίξω τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχει προγραμματιστεί από τις 24 έως τις 30 Ιουλίου. Είναι μια απόφαση που ποτέ δεν είναι εύκολο να ληφθεί. Ακούγοντας το σώμα μου και μιλώντας με την ομάδα μου, καταλαβαίνω ότι είναι η σωστή απόφαση για να επεκτείνω την αθλητική καριέρα μου και να συνεχίσω να κάνω αυτό που με κάνει χαρούμενο: να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο και να συνεχίζω να προσπαθώ» έγραψε χαρακτηριστικά ο Ισπανός πρωταθλητής και συνέχισε: 

«Το γεγονός ότι υπάρχουν μόνο δύο εβδομάδες μεταξύ του Ρολάν Γκαρός και του Γουίμπλεντον φέτος δεν βοήθησε το σώμα μου να ανακάμψει από την πάντα απαιτητική σεζόν του χώματος. Ήταν δύο μήνες μεγάλης προσπάθειας και η απόφασή μου εστιάζεται στο μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο. Σε αυτή τη φάση της καριέρας μου ως αθλητής, η πρόληψη κάθε είδους υπερβολών στο σώμα μου είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, προκειμένου να συνεχίσω να παλεύω για το υψηλότερο επίπεδο διοργανώσεων και τίτλων. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σημαίνουν πολλά στην καριέρα μου και ήταν πάντα προτεραιότητα ως αθλητής.

Συνάντησα την ατμόσφαιρα που κάθε αθλητής θέλει να νιώσει τουλάχιστον μία φορά και προσωπικά ήμουν αρκετά τυχερός που το έζησα έντονα σε τρεις περιπτώσεις και επίσης να είμαι ο βασικός εκπρόσωπος της χώρας μου».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα