Euro 2020: Σάλος με τον Αρναούτοβιτς της Αυστρίας και την χυδαία βρισιά σε παίκτη της Β. Μακεδονίας

Euro 2020: Σάλος με τον Αρναούτοβιτς της Αυστρίας και την χυδαία βρισιά σε παίκτη της Β. Μακεδονίας

Ιστορική ήταν η χθεσινή ημέρα για την εθνική ομάδα της Αυστρίας, καθώς ήταν η πρώτη της σε τελική φάση Euro. Μπορεί να ζορίστηκε πολύ από τη Βόρεια Μακεδονία (που στην εμφάνισή της είχε σκέτο «Μακεδονία»), αλλά τελικά έφτασε στην επικράτηση με 3-1.

Όμως, το αποτέλεσμα αυτό έχει και κάποιες… σκιές, τις οποίες δημιούργησε ο σκόρερ του τέρματος με το οποίο διαμορθώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, για την 1η αγωνιστική του 3ου ομίλου. Ο Μάρκο Αρναούτοβιτς, που στο 89΄ με το γκολ που πέτυχε «κλείδωσε» το τρίποντο για λογαριασμό της ομάδας του, φαίνεται να ξέφυγε από τα όρια του πάθους της στιγμής στους πανηγυρισμούς.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται στη Σερβία, αλλά και βάσει των όσων αναφέρουν και τα ΜΜΕ στην Αλβανία, διαβάζοντας τα χείλη του έμπειρου φορ, προκύπτει πως έβριζε την μάνα του Εζγκιάν Αλιόσκι. Πιο συγκεκριμένα, ο φέρεται να του είπε: «Γ@@@ τη μάνα σου την Αλβανίδα».

Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο που ο αρχηγός της εθνικής Αυστρίας, Νταβίντ Αλάμπα, σπεύδει να του κλείσει το στόμα.

 

 
Παράλληλα, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και φωτογραφίες με τον Αρναούτοβιτς να κάνει το σήμα της «λευκής δύναμης», ένα σύνθημα που χρησιμοποιούν οι υπέρμαχοι της ανωτερότητας της λευκής φυλής και δη οι ναζί.

Και εάν τα λόγια προς τον Αλιόσκι ενδεχομένως να μην δημιουργούν τόσο μεγάλο πρόβλημα, μένει κατά πόσο θα επηρεάσει την αυστριακή ομάδα το σήμα της «λευκής νίκης», δεδομένου ότι κάποιοι παίκτες της είναι μαύροι, όπως ο αρχηγός Αλάμπα και ο Βαλεντίνο Λαζάρο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα