Euro2020: Στιγμές χαραγμένες στο μυαλό για πάντα

Euro2020: Στιγμές χαραγμένες στο μυαλό για πάντα

Η 2η αγωνιστική ημέρα του Euro2020 δεν είχε στο πρόγραμμά της παιχνίδια που θα μπορούσαν να μείνουν για καιρό στη μνήμη των ποδοσφαιρόφιλων. Κι όμως ζήσαμε σε ζωντανή μετάδοση συγκλονιστικές στιγμές. 

Τη μάχη του Ερισκεν να κρατηθεί στη ζωή, με συμπαίκτες του τους γιατρούς και υποστηρικτές τους διεθνείς της Εθνικής Δανίας που είχαν κάνει μια ασπίδα προστασίας γύρω του. Εικόνες που μένουν χαραγμένες για πάντα στο μυαλό όσων τις παρακολούθησαν και με μια τεράστια δόση ανακούφισης όταν ήρθαν τα καλά νέα από το νοσοκομείο. 

Ο 29χρονος είναι καλά, η κατάσταση της υγείας του έχει σταθεροποιηθεί και μάλιστα ο αγώνας συνεχίστηκε μετά. Μια μία Δανία να έχει απωλέσει τη συγκέντρωσή της και να χάνει τελικά 1-0 από τη Φινλανδία. 

Το Βέλγιο έκανε επίδειξη δύναμης στη Ρωσία αργότερα (3-0), ενώ Ουαλία-Ελβετία έμειναν ισόπαλες στο 1-1. 

Οι αγώνες της ημέρας 

Σήμερα μπαίνει στη μάχη η Αγγλία και αυτό πάντα ανεβάζει κατακόρυφα το ενδιαφέρον. Μια ομάδα με βαριά φανέλα, η εκπρόσωπος της Πρέμιερ Λιγκ, του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, αλλά για χρόνια μακριά από τις επιτυχίες σε Εθνικό επίπεδο. 

Σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συνηθίζει να κάνει αποτυχημένες πρεμιέρες, ενώ τελευταία φορά που σκόραρε ο βασικός της επιθετικός σε αγώνα 1ης αγωνιστικής Euro ήταν το 1996, όταν το έκανε ο Αλαν Σίρερ. 

Φέτος η φουρνιά είναι καλή (όχι πως ήταν άσχημες εκείνη του Μπέκαμ ή η επόμενη με Τζέραρντ και Λάμπαρντ) και το γεγονός πως όλα τα ματς γίνονται στο Γουέμπλεϊ ανεβάζει κι άλλο την αισιοδοξία.  Πρώτος αντίπαλος η Κροατία, στην οποία… χρωστά και μια ρεβάνς για τον χαμένο ημιτελικό στο Παγκόσμιο του 2018 στη Ρωσία. 

Το ρόστερ των Κροατών έχει κοινό κορμό με εκείνη την ομάδα, μόνο που είναι τρία χρόνια πιο… γηρασμένο. Για παράδειγμα ο παίκτης-ορχήστρα, Μόντριτς έχει πλέον πατήσει στα 35. 

Οι Αγγλοι δείχνουν όντως να ξεκινούν από καλύτερη αφετηρία και ο άσος έχει το προβάδισμα στο σημερινό παιχνίδι. 

Λογικό φαβορί και η Αυστρία το απόγευμα, που παίζει κόντρα στην πρωτάρα στον θεσμό Βόρεια Μακεδονία. Εχει πάθος, έχει τσαγανό, αλλά σαφώς υπολείπετε σε ποιότητα η παρέα του Πάντεφ. Δεν αποκλείεται να δούμε και σκληρό παιχνίδι από την ίδια και ίσως μπορεί να σταθεί ένα στοίχημα πάνω σε κάρτες. 

Το πρόγραμμα της ημέρας κλείνει το βράδυ, με το Ολλανδία-Ουκρανία. Οι Ολλανδοί επιστρέφουν σε μεγάλη διοργάνωση μετά από τις απουσίες του 2016 και του 2018. Με τον Ντε Μπουρ στον πάγκο, που η αλήθεια είναι πως δεν έχει κερδίσει κόσμο, Τύπο και αποδυτήρια. Συνθήκη που για μια ομάδα με τόσο εύθραυστο εσωτερικό είναι πάντα ιδιαίτερα επικίνδυνη. Οι Ουκρανοί πάνε πολύ πιο ήρεμοι στο τουρνουά, με τον Σεβτσένκο να εμπνέει σεβασμό στον πάγκο τους. Η λογική λέει πως θα περιμένουν πίσω από την μπάλα, να εκμεταλλευτούν τυχόν λάθη και να χτυπήσουν στην κόντρα.

Η πρόταση της Ημέρας
Αυστρία -Βόρεια Μακεδονία 
Ώρα Έναρξης: 19:00
Επιλογή: Οver 3,5 Κάρτες
Απόδοση: 1.70

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ξεκίνησε και στο BetMarket.gr θα βρείτε πολλές ενότητες όπως τις αποδόσεις Euro 2020, τις βαθμολογίες των ομίλων και τις διασταυρώσεις στη νοκ-άουτ φάση, το τηλεοπτικό πρόγραμμα αλλά και τους τζίρους όλων των αγώνων. Επιπλέον, μπορείτε να διαβάσετε πολλά και ενδιαφέροντα αφιερώματα στις ομάδες αλλά και προγνωστικά για όλους τους αγώνες.

«Το παραπάνω κείμενο αποτελεί τη στοιχηματική πρόταση της ημέρας και δεν αποτελεί προτροπή παιχνιδιού».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα