Παγκόσμιο σοκ για τον Κρίστιαν Ερικσεν. Καμπανάκι για εξάντληση των ποδοσφαιριστών

Ο Κρίστιαν Ερικσεν σε μια ανύποπτη φάση, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο στο 42ο λεπτό του αγώνα.

Χωρίς ως τώρα να έχουν γίνει αποκαλύψεις σχετικά με τα αίτια της κατάρρευσης του ποδοσφαιριστή της Ιντερ, ξένα ΜΜΕ αναφέρουν πως ο απινιδωτής και η εν γένει άμεση επέμβαση των γιατρών του έσωσαν τη ζωή.

To χρονικό
Το ρολόι έδειχνε το 43ο λεπτό στο Δανία-Φινλανδία, όταν, σε μία ανύποπτη στιγμή, ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο.

Ο αρχηγός της Δανίας Σίμον Κιάερ έτρεξε να σιγουρευτεί πως ο συμπαίκτης του δεν θα καταπιεί την γλώσσα του, ενώ οι γιατροί έφτασαν άμεσα στο πλάι του με απινιδωτές κάνοντάς του ΚΑΡΠΑ.

Οι σκηνές ήταν σοκαριστικές, με τους παίκτες της Δανίας να σχηματίζουν ένα ανθρώπινο τείχος μπροστά από τον 29χρονο, για να μη φαίνεται τι συμβαίνει, ενώ το ιατρικό επιτελείο έκανε ανάνηψη και τεχνητή αναπνοή στον άτυχο ποδοσφαιριστή, ο οποίος πάλευε για τη ζωή του.
  
Λίγα λεπτά, δε, μετά την κατάρρευση του Έρικσεν, η σύζυγος του άτυχου Κρίστιαν έτρεξε και μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές της Δανίας δεν της επέτρεψαν να πλησιάσει τον σύζυγό της, με τη γυναίκα του Ερικσεν να ξεσπάει σε κλάματα και να προσπαθούν οι Κιάερ, Σμάιχελ να την ενημερώσουν και να την παρηγορήσουν.
   
Μετά από αρκετή ώρα και πολλές προσπάθειες του ιατρικού επιτελείου, οι ποδοσφαιριστές σήκωσαν σεντόνια γύρω από το φορείο και έβγαλαν εκτός αγωνιστικού χώρου τον Έρικσεν, που έφυγε για το νοσοκομείο.

Το παιχνίδι, φυσικά, διακόπηκε και ο αγωνιστικός χώρος άδειασε. Μόνο ο κόσμος παρέμενε στις εξέδρες και περίμενε με αγωνία, όπως όλος ο πλανήτης, να μάθει νεότερα. Όπου γυρνούσε την κάμερα ο σκηνοθέτης έβλεπε κανείς Δανούς και Φινλανδούς δακρυσμένους.

Ευχάριστα νέα
Ευτυχώς, τα ευχάριστα νέα δεν άργησαν να έρθουν. Αρχικά κυκλοφόρησε μια φωτογραφία του Έρικσεν, καθώς έβγαινε από το γήπεδο, να έχει τις αισθήσεις του. Μόλις επιβεβαιώθηκε πως είναι αυθεντική, η UEFA ανακοίνωσε πως ο 29χρονος χαφ της Ίντερ είναι «στο νοσοκομείο και σε σταθερή κατάσταση». Λίγο αργότερα το ίδιο ανακοίνωσε και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας.
  
Τελικά και αφότου οι παίκτες βεβαιώθηκαν πως ο Έρικσεν έχει τις αισθήσεις του, οι ίδιοι ζήτησαν να συνεχιστεί το παιχνίδι, όπως και έγινε στις 21:30.

Εκείνη την ώρα, περίπου, ο πατέρας του Ερικσεν δήλωσε ότι ο ατζέντης του γιου του, του είπε: «Ο Κρίστιαν είναι εκτός κινδύνου, μπορεί και μιλάει».

Ο Τόμας Μέλερ από την πλευρά του αποκάλυψε πως ο Κρίστιαν Έρικσεν είχε επικοινωνία με τους συμπαίκτες του από το κρεβάτι του νοσοκομείου, ενώ δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως εκείνος τους ζήτησε να αγωνιστούν κανονικά.

«Καμπανάκι» για εξάντληση των ποδοσφαιριστών
Η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPro) με επιστολή της, είχε προειδοποιήσει την UEFA για την κούραση των παικτών, λίγες ώρες πριν το περιστατικό με τον Κρίστιαν Έρικσεν.

Η FIFPro λοιπόν λίγες ώρες πριν το συμβάν με τον Δανό ποδοσφαιριστή, με επιστολή της προς την UEFA είχε προειδοποιήσει για την εξάντληση των παικτών, μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο μας έχουν πει πόσο βαρύ και εξαντλητικό έχει γίνει το πρόγραμμα, οι συνθήκες σωματικές και πνευματικές, γύρω από έναν αγώνα, οδηγούν σε εξάντληση. Στους επόμενους μήνες θα συζητήσουμε με την FIFA ώστε να μπορέσουμε να εγγυηθούμε ένα πιο δίκαιο πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές, καλύτερες συνθήκες εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου».

Για «θαύμα» μιλούν τα ΜΜΕ
Για «θαύμα» κάνει λόγο στην πλειοψηφία του ο ευρωπαϊκός Τύπος όσον αφορά τον Κρίστιαν Έρικσεν που κατέρρευσε στον αγώνα της Δανίας με την Φινλανδία.

Η Marca στο πρωτοσέλιδο της αναφέρει: «Έχουμε τους Πρωταθλητές του Euro. Τους Γιατρούς» κάνοντας αναφορά στην σωτήρια ανταπόκριση τους στο περιστατικό του Κρίστιαν Έρικσεν.

Η AS από την πλευρά της αναφέρεται στον αγώνα που έδωσε ο Δανός άσος και οι γιατροί για να τον κρατήσουν στην ζωή, ενώ η «Mundo Deportivo» γράφει: «Σώθηκε» στην αναφορά της στον Έρικσεν.

Στην Αγγλία η «Daily Star» κάνει λόγο για το «θαύμα στο χορτάρι», ενώ η «Mirror» μιλάει για το θαύμα στον αγωνιστικό χώρο, με τον πρώην άσο της Τότεναμ, Κρίστιαν Έρικσεν να καταρρέει στο γήπεδο. Ανάλογος και ο τίτλος της «Sunday People» που αναφέρεται στο θαύμα της σωτηρίας του Δανού άσου. 

Το περιστατικό του Έρικσεν και στην πρώτη σελίδα της «Telegraph» ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει για την «Mail», τους «Times» αλλά και την «Express».

Στην Ιταλία η «Gazzetta dello Sport» έχει τίτλο «Σε περιμένουμε» όσον αφορά τον Έρικσεν και την Ίντερ, ενώ η «Corriere dello Sport» κάνει λόγο για θαύμα.

Η γαλλική «L' equipe» κάνει λόγο για έναν αγώνα για την ζωή, όσον αφορά το περιστατικό με τον Έρικσεν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα