Euro 2020: Βέλγιο – Ρωσία 3-0. Εύκολη νίκη με Λουκάκου πρωταγωνιστή

Euro 2020: Βέλγιο – Ρωσία 3-0. Εύκολη νίκη με Λουκάκου πρωταγωνιστή

Η Ρωσία είχε την έδρα αλλά το Βέλγιο την ποιότητα και αυτό έκανε τη διαφορά, καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν το φαβορί και έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους, αφού στο 10′ ο Λουκάκου με σουτ εντός περιοχής έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά η κεφαλιά του Φερνάντες στο 14′ κατέληξε στην αγκαλιά του Κουρτουά και στο 4λεπτο 18′-22′ το Βέλγιο είχε δύο μεγάλες φάσεις με Ντεντόνκερ και Αζάρ για το δεύτερο γκολ.

Δεν έγινε εκεί το 2-0, έγινε στο 34′ όμως από το πλασέ του Μενιέ μετά το λάθος του Ζομπνίν, με τα πράγματα να γίνονται πλέον εξαιρετικά εύκολα για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και στη συνέχεια, αφού οι Βέλγοι ήλεγχαν σε απόλυτο βαθμό την κατάσταση, έπαιζαν σε χαλαρό ρυθμό και θα μπορούσαν να βάλουν και τρίτο γκολ αν ο Καράσκο ήταν λίγο ομαδικός.

Οι Ρώσοι, από την άλλη πλευρά, λίγα πράγματα. Πολύ λίγα. Οσο κι αν προσπαθούσε να κάνει κάτι καλό δημιουργικά δεν τα κατάφερνε και μοιραία δεν μπόρεσε ποτέ να απειλήσει, με το Βέλγιο να κάνει τελικά το 3-0 στο 88′ με τον Λουκάκου μετά την κάθετη πάσα που του έγινε, ξεκινώντας με εύκολη νίκη τις υποχρεώσεις του στο Euro.

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Μπογιατά, Βερτόνγκεν (76′ Βερμάελεν), Καστάνιε (27′ Μενιέ), Ντεντόνκερ, Τίλεμανς, Τ. Αζάρ, Μέρτενς (72′ Ε. Αζάρ), Λουκάκου, Καράσκο (77′ Πρετ).

Ρωσία: Σούνιν, Φερνάντες, Σεμένοβ, Τζίκια, Ζιρκόφ (43′ Καραβάεφ), Οζντόεφ, Μπαρίνοφ (46′ Ντιβέεφ), Ζομπνίν (64′ Μουκίν), Γκολόβιν, Κουζιάεφ (30′ Τσερίσεφ, 64′ Μίραντσουκ), Τζούμπα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα